barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
49 Ford - That's How We Roll
Voor mij heb ik de cd “That's How We Roll” liggen van de uit Florida afkomstige band 49 Ford. De hoes, de naam van de band en de titel van de cd suggereren allemaal dat we hier te maken hebben met auto's, motoren en rock 'n roll. Op zich geen slechte combinatie, dus we laten ons maar eens verrassen. 49 Ford is een vijfmansformatie bestaande uit zangeres Nora G, haar man drummer Gil G, keyboardspeler Larry Kessler, bassist Ken Burgner en gitarist Chuck Schaeffer.
Naast Nora nemen ook Gil, Larry en Chuck een deel van de zang op zich. De muzikanten komen uit verschillende delen van de VS, hebben allemaal een gedegen carrière achter de rug en inmiddels gevestigd in Zuid-Florida hebben zij de band 49 Ford opgericht. Zelf noemen zij hun muziek een mix van blues en r&b met een scheut 70íes en 80íes classic blues rock.
Hun eerste cd bestaat uit tien songs en heeft de titel “That How We Roll”. Laten we dan maar eens gaan luisteren hoe zij 'rollen'.
Nou, dat is bij het eerste nummer al meteen duidelijk. “Barricade My Love”: blazers trappen af en een felle bluesy gitaarlick geeft meteen aan waarmee wij hier te maken hebben. Nora heeft een soulvolle stem met een randje, dat perfect geschikt is voor het zingen van blues en rock. Het nummer is een stevig voortjagende shuffle, waarop alle solisten hun kunnen tonen. “Think It's Gonna Rain” schakelt een tandje terug; een jazzy ballade met strijkers, een zeer gevoelig zingende Nora, verlucht door de piano van Kessler, die de gaatjes mooi opvult, en een prachtige gitaarsolo van Schaeffer. “49 Ford” is een duet van Nora met een van de mannen. Een soulblues met halverwege na een tempowisseling een mooie 'duel' tussen orgel en gitaar.
“Ain't No Sunshine” is een mooi gezongen cover van de Bill Withers-klassieker. Ook hier weer ondersteund door strijkers en hoewel niemand het origineel kan verbeteren maakt 49 Ford er toch een mooie eigen versie van met een mooie gitaarsolo. “Memphis” is een vlotte boogie, die geleid wordt door Kesslers piano. Nora zingt hier de longen uit haar lijf en Kessler gaat nog even los met een stuk boogie woogie, gevolgd door een felle gitaarsolo. “See What Love Can Do” is een soulachtig rocknummer met verrassende tempowisselingen.
“Insurance Company Blues” is een vrolijke boogie, door een van de mannen gezongen, waarbij achtereenvolgens gitaar en bas mogen soleren. Ook de cover van “I'd Rather Go Blind” krijgt hier een mooie versie. “Shoe Fly” is een leuk V&A-lied tussen Nora en een van haar mannen met een lekkere typische seventies wahwah-gitaarsolo. Het ruim elf minuten durende “Plantation Jam” is precies wat de titel al zegt, een jam, waarin iedereen zijn kunstje kan zien. Een prima afsluiter voor deze gevarieerde en smaakvolle cd.
 
Met “That's How We Roll” heeft 49 Ford een uitstekende eerste cd afgeleverd. Het is duidelijk te horen dat de vijf professionele musici zijn en de songs zitten prima in elkaar en ook de covers zijn uitstekend gearrangeerd. De cd is gevarieerd en smaakvol. Ik denk dat zij ook live een behoorlijk opwindend optreden kunnen verzorgen.  

Reacties

barnowlblues op 05-08-2011 07:22
Foutje bij het laden, maar nu is het wel gelukt.
Frenk op 06-08-2011 12:02
Dat klinkt bijzonder goed. Ik ga eens zien of ik deze te pakken kan krijgen.
 
Goed weekend
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl