barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
David Gogo - Soul Bender
De Canadees is geen onbekende in Nederland, gezien het aantal prachtige optredens die hij de afgelopen jaren hier heeft gegeven. Hij kreeg zijn eerste gitaar toen hij vijf jaar oud was en nadat hij op zijn vijftiende Stevie Ray Vaughan had ontmoet stond zijn loopbaanplanning al vast. Vanaf zijn zestiende werkte hij al regelmatig als muzikant, opende o.m. voor Johnny Winter en de Fabulous Thunderbirds.
Met “Soul Bender” heeft Gogo inmiddels zijn tiende album uitgebracht en het is er een geworden met tien krachtige nummers. Vier zijn van eigen hand en de andere zes zijn covers. Niets op tegen, als de uitvoerende artiest er maar een eigen versie van maakt. En dat is iets dat je goed aan David Gogo kunt overlaten.
 
Met het eerste nummer, Elmore James' “Please Find My Baby”, wordt meteen de richting van het album aangegeven: stevige, maar smaakvolle rockende blues. De slidegitaar klinkt gemeen en de piano en harmonica voegen een dimensie toe aan het geheel. Het zelfgeschreven “Slow It Down” gaat meer de rockkant op. “Was It Love” is een mooi nummer. Alleen jammer dat de naar een hoogtepunt werkende gitaarsolo aan het eind wordt weggedraaid. Die had van mij best met een knal mogen eindigen. Het vierde nummer “Time Is Killing Me” is zelfgeschreven en een goed voorbeeld van Gogo's vaardigheid als componist, tekstschrijver en niet in de laatste plaats gitarist. Het is een zeer persoonlijk nummer en dat geeft het meer diepte mee. Met “I Found Love” wordt het typische rock & soul van Stax opgezocht. Een prachtig nummer met een echo op de gitaar en soulvolle zang.
“The Changeling” is een cover van een oude Doors-song, maar klinkt in deze versie weer helemaal fris en nieuw. “Gettin' Old” is een stevig door Gogo zelfgeschreven rocknummer. Opvallend is het Michael Jackson-nummer “The Way You Make Me Feel”. Je denkt dat het niet past op een bluesalbum, maar Gogo's bewerking met B.B. King-achtige gitaarlicks en de begeleiding door een Hammond B3 en blazers weet daar wel weg mee. Het album sluit af met de bluesrockers “Do You Know How It Feels” en het van Robin Trower bekende “Whiskey Train”. Vooral het laatste nummer eindigt met een prachtige gitaarsolo, die hij deze keer wel tot het eind doorspeelt.
 
“Soul Bender” is een uitstekend album, waarop David Gogo niet alleen laat zien een prima gitarist en zanger te zijn, maar dat hij naast een uitstekend componist en schrijver ook het talent heeft oude nummers van een nieuw jasje te voorzien. Het album is stevig te noemen, maar bovendien smaakvol. De nummers zitten goed in elkaar en samen vormen zij een gevarieerd album.
 

Reacties

Frenk op 01-10-2011 09:32
Dat klinkt goed. Prima stem, goede gitarist. Aan het eind hoor ik wat Robin Trower-invloeden, kan dat?
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl