barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Hook Herrera - No Matter What I Do
Multi-instrumentalist en vooral harmonicavirtuoos Hook Herrera is geen onbekende in ons kikkerlandje. Na enkele jaren van afwezigheid heeft hij onlangs onder meer opgetreden op het Kwadendamme Blues Festival. Hij schijnt behoorlijk ziek te zijn geweest en was zelfs haast overleden. Maar gelukkig is hij weer hersteld en laat dat zien door opnieuw overal op te treden en door het uitbrengen van een nieuwe cd “No Matter What I Do”. Herrera komt uit Californië, uit San Jose om precies te zijn.
Als kind leerde hij accordeon spelen, maar zijn oudere broer leerde hem op gitaar de blues spelen. En de mondharmonica kwam later. Op zijn zesde album “No Matter What I Do” wordt hij bijgestaan door geweldige muzikanten. Billy Gibbons, Junior Watson en Kirk Fletcher spelen gitaar, John Bazz en Greg Boaz hanteren de bas en Matt Abts en Stephen Hodges nemen de partijen op de drums waar. En Hook zelf is te horen op harmonica, slidegitaar, claves, cajon en hij zingt. Van de elf songs zijn er acht door hemzelf geschreven.
 
Het eerste nummer, de titeltrack “No Matter What I Do” doet qua zang en harmonicaspel meteen aan Sonny Boy Williamson denken. Een echte ouderwetse blues en hiermee een mooi eerbetoon aan de oude meester. Dat hij (zijn) gevoelens goed kan vertolken blijkt uit het klagende “Just How I Feel”. De gitaar van Kirk Fletcher brengt soulachtige “Sweet Memory” naar een hoger plan. Dan volgt het vitale “Flamenco Soul” met ZZ Top-voorman Billy Gibbons op gitaar en de Spaans-aandoende ritmes, die worden verzorgd door Abts op drums en Herrera op claves en cajon. Daarnaast zingt hij en speelt hij de mondharmonica; de goede man moet toch handen tekort zijn gekomen. Prachtig ook die typische Gibbons-gitaarsolo.
Dan volgt met “Learnin'” een schitterende bluessong. Prachtig begeleid op de harmonica zingt hij over zijn strijd tegen drank en drugs. Een periode dat alweer lang achter hem ligt. Naar mijn mening het best nummer van dit album. Op het lome “Blue Ndn” pakt hij zelf de slidegitaar. Een nummer dat past bij een warme zomeravond, koud biertje erbij en lekker je gang op de gitaar. Een kleine verademing. Met “Might Be A Fool” is het weer gedaan met de rust; het is weer net zo'n vette blues als twee nummers terug. Op het laatst blaast Hook zijn longen uit zijn lijf op de harmonica. “Son Of God” verhoogt het tempo merkbaar en maakt er een vrolijk dansbaar nummer van.
Hiermee zijn de zelfgeschreven nummers kennelijk op, want de volgende en laatste songs zijn alle drie covers. Het begint met het van Lightning Slim bekende “If You Ever Need Me”. Mooi klagend gezongen en het ingetogen gitaarspel van Fletcher voegt er nog een dimensie aan toe. Het is een mooie slowblues met wat country-invloeden geworden. De samenvoeging van de nummer “Had My Fun” en “Going Down Slow” tot één song levert er een op met een vlot ritme, waarbij het moeilijk is stil te blijven zitten. De afsluiter wordt gevormd door het Mexicaanse en in het Spaans gezongen “La Guanabana”.
 
Nadat ik deze cd een aantal keer heb beluisterd kan ik alleen maar zeggen dat hij mij iedere keer beter is gaan bevallen. Ik kan daarom concluderen dat Hook Herrera een uitstekende cd heeft gemaakt. Geïnspireerd, gevarieerd en met veel gevoel. Ik denk (en hoop) nog vaker iets van hem te zien of horen. Dit is mij in ieder geval zeer goed bevallen. 
Hook Herrera op het Kwadendamme Blues Festival 13 mei 2011

Reacties

Ross McKillop op 06-09-2011 07:13
Hook says: I can't thank you enough for being so kind, I'm glad you
enjoyed the CD.
Ross (hi) says: I added your review to the 'press' section of Hook's
site. Cheers!!
 
Stay in touch!
 
Ross + Hook
Ross McKillop
Frenk op 07-09-2011 09:18
Ik heb hem op Kwadendamme Bluesfestival gezien. Wat kan die gozer spelen. Ben heel benieuwd naar de cd.
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl