barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
BluesMotel - Bound To Drive You Crazy
BluesMotel is absoluut geen onbekende meer onder de vaderlandse fijnproevers. De band bestaat al meer dan tien jaar en de bezetting is sinds 2009 als volgt: Kevin de Harde (zang, harmonica), Tim Benniks en Micha Sprenger (beiden gitaar), Frank van Tijn (drums) en Hans Wielaert (bas). Na hun eerste cd “Built For Comfort” uit 2010 waren de verwachtingen voor de opvolger hoog gespannen. En die ligt nu voor me met de titel “Bound To Drive You Crazy”.
Van de dertien songs zijn er twaalf door leden van de band zelf geschreven en een is een cover van Elmore James. BluesMotel speelt onvervalste Chicagoblues, maar zij schuwen het zeker om een stap naar de rock en soul te wagen.
Van de eerste rauwe tonen van “Hard Lovin'” tot de countryachtige blues van “Eschatology Blues” blijft de cd boeien en meteen valt op dat de ingetogenheid van de eerste cd helemaal overboord is gegooid. Het gaat als een trein. Met het al genoemde rauwe “Hard Lovin'” wordt de toon gezet, gevolgd door de boogie “Can You Take It”. Het vlotte “Insomniac Blues” wordt gevolgd door de gevoelige slowblues “Who's Been Loving You”, een song over een verloren liefde. Op “Woman On My Mind” gaat Kevin helemaal los met de harmonica en in “Crosswires” speelt de gitaar van Tim de hoofdrol. Met een intro dat zo van Muddy Waters afstamt begint het ruige “The Geddup Man”, een lekker rockend bluesnummer. “Bound To Drive You Crazy” is een funky nummer gezongen door een gek met een gekke tekst te gekke harmonicasolo, krankzinnig gelach, commentaar. Snappen jullie het nog? Geeft niks....gewoon luisteren en genieten.
“High Tide” is een boogie a la ZZ Top inclusief de vlijmscherpe gitaarsolo. Dan volgt de gruizige shuffle “Washed Out Like Dirt” en met “The Blues I've Seen” gaat het tempo weer wat omlaag. Hierna volgt de enige cover, de Elmore James-klassieker “Bleedin' Heart”. Wat als een slowblues begint bereikt halverwege een hoogtepunt om naar het einde toe overtroffen te worden waarbij de mannen elkaar steeds verder opjagen. Na al dat geweld is “Eschatology Blues” een prettig verademing; een lekkere akoestische countryblues over het 'einde der tijden' en de aanbeveling om er maar wat van te maken, omdat dat voor iedereen heel snel zou kunnen aanbreken.
 
Was de eersteling al een prima cd geworden, de nieuwe is nog een sprong voorwaarts. Het klinkt allemaal nog rauwer en zeker spontaner. Dit laatste komt zeker ook door het feit dat de cd binnen twee dagen was opgenomen. De uitvoering ziet er prima uit. Een mooi boekje met hoesteksten, illustraties en foto's. Kortom, een prima album en uitstekend verzorgd.
Maar ga zelf maar luisteren. De eerste releaseparty is op 29 oktober in Amersfoort en de cd's zijn nu al te bestellen.
 
 
 
Meer informatie over BluesMotel vindt u op www.bluesmotel.nl 

Reacties

Zizy-Marlene op 19-10-2011 12:51
Heerlijke muziek leker swingend wat ik nu ook (voorzichtig) doe.
 
OT hoe is het jou? je bent voor mij erg stilletjes.. alles goed hoop ik!? en gewoon druk druk met andere dingen.
 
Liefs x
Kevin de Harde op 19-10-2011 14:21
Hoi Eric,
 
Dankjewel voor de positieve recensie! Ik stuur je binnenkort de fysieke cd alsnog op. Ik heb een inbraak gehad, dus dat kan even een paar dagen duren.

Groet,

Kevin
Frenk op 22-10-2011 09:11
Ik heb ze eens bij Blues aan Zee gezien in Monster. Uitstekende band. Ik heb de cd inmiddels via de website besteld. Ben heel benieuwd ernaar
 
Greetz
Frenk
bassline op 23-10-2011 13:23
Ik ben het er mee eens, dit nummer klinkt goed.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl