barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Julius Pittman & the Revival - Live Tonite
Neem ouderwetse rock en voeg daarbij een scheutje soul en flinke lepel Stax/Volt en op het menu staan Julius Pittman & the Revival. De band werd in 2009 opgericht en na hun eersteling “The Bucket List” uit 2010 ligt nu hun tweede cd “Live Tonite” in de winkels.
De band bestaat uit Julius Pittman (keyboards en zang), Randy Moss (gitaar), Velpo Robertson (gitaar), Audie Stanley (bas), Chris McIntyre (drums), John Stanley (tenorsax), Howard Smith  (tenor/baritonesax) en Dave Triplett (trompet). De cd is, zoals de titel al suggereert, live opgenomen. En wel in Richmond, Virginia.
Met “She's Looking So Good” begint het optreden en daarmee ook deze cd. Het is een lekkere uptempo soul/blues-shuffle, die meteen de aandacht grijpt. Het wordt gevolgd door de gevoelig gezongen blues “I Wouldn't Treat A Dog” om weer te worden gevolgd door het snellere “It Ain't What You Got.
Zo gaat de het de hele cd door. Aanstekelijk uptempo nummers, die worden afgewisseld met meeslepende ballads. Andere songs die nog waard zijn te vermelden zijn het 'old school' soulnummer “You Got Me Hummin'”, de sterke soulblues “Miss Lovin' Her” met Pittmans gevoelige stem en “Love Changes Like The Weather”, dat een vlotte mix is van funk en blues. Mijn favoriet is echter het swingende “A Good Fool Is Hard To Find”; een jumpblues, dat alles in zich heeft waar de blues voor staat: een goede shuffle, prima solo's en de soepele stem van Pittman.
 
Het is een gedurfde stap om al bij de tweede cd een live-album uit te brengen. Sommige artiesten doen het om aan hun verplichtingen te voldoen, maar Julius Pittman & the Revival doen het gewoon om hun visitekaartje af te geven. Wat je hoort is wat je krijgt: een geweldige band met een mooi repertoire, die een prima optreden kunnen verzorgen.
Het is een uitstekende cd geworden en een aanrader voor liefhebbers van soulvolle blues.
 

Reacties

Frenk op 07-10-2011 14:28
Weer zo'n onbekende, waar haal je ze toch iedere keer weer vandaan? Maar klinkt weer prima.
 
Greetz
Frenk
Edwin op 09-10-2011 22:14
De stem doet me een beetje denken aan the Dooby brothers.
Een aanstekelijk geluid en een lekker nummer.
 
Mooi, het bijbehorende  artikel!
zo kom ik nog eens wat te weten.
 
Groet Edwin
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl