barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Amy Hart - Congratulations
Een singer-songwriter die tot aan haar enkels diep in de blues staat, zo zou je Amy Hart het best kunnen omschrijven. Geboren in Chicago, waar ze in de blues werd gemarineerd en opende voor o.m. Koko Taylor en Junior Wells, verhuisde ze in 1985 naar Los Angeles, waar ze meer in de R&B duikt. Vervolgens naar Nashville en Florida voordat ze weer naar Nashville terugkeerde.
“Congratulations” is Amy's nieuwste album en is gevuld met tien zelfgeschreven nummers, waarvan twee in samenwerking met Wally Hoffmann. Op het album wordt Amy bijgestaan door Wayne Killius (drums), Howard Duck (keyboard), Bob Britt (sologitaar), Steve Bryant (bas) en Gene Bush (dobro), terwijl Amy zelf zang en slaggitaar voor haar rekening neemt.
“Congratulations” is het titelnummer van de cd en een prima opener. Op de strakke begeleiding is de sologitaar het hoofdinstrument, dat met zijn licks het hele nummer draagt. Amy heeft het aangename soepele stem, waarin heel duidelijk haar bluesachtergrond naar voren komt. Het tweede nummer “Get Ready” is wat vlotter en meer een echt blues te noemen. Een fraai staaltje songwriting wordt getoond in “Put Me Back”. Gebouwd op een strak ritme vertelt Amy over wat er allemaal fout is gegaan en het is een verzoek aan het Opperwezen om haar te helpen weer op haar benen te komen. En dit alles is een lekker klinkende bluessong met funky gitaarwerk. Wat wil je nog meer? Een van de mooiste nummers is “Even Country Gets The Blues”. Een slowblues met wat country-invloeden en een mooie rol voor de dobro van Gene Bush, die op de achtergrond zijn steentje bijdraagt. Het vlotte en dansbare “Get The Girls Dancing” is dan aan de beurt. Gewoon een lekker swingend nummer.
“When Love Comes To Call” is een aangenaam in het gehoor liggend popdeuntje. Hoewel ze zeker niet slecht zijn vind ik beide laatste nummers de minste van het album. Maar met “Rich Ass Daddy” is dit 'dipje' alweer voorbij. Het is een vrolijk nummer met een humoristische tekst, waarin drums en gitaar elkaar steeds verder opzwepen. “Be That Way” wordt vooral beheerst door de overheersende gitaar en het smeuïge orgel. De zang heeft wat meer country in zich dan op de rest van het album en dat geeft het nummer een melancholische tint mee. Met “Ribcage” is het gedaan met de rust. Een stevig rockende blues met fraaie tempo- en volumewisselingen en een scheurende gitaar zorgen daar wel voor. Het laatste nummer “I've Got A Friend” is een rustige ballade, eigenlijk een liefdesliedje. Een fraai en gevoelig einde van dit mooie album.
 
Kortom, een prima album. Helaas met 35 minuten wel wat aan de korte kant, maar dat is dan ook mijn enige punt van kritiek. Amy Hart heeft een mooie gevoelige stem, die af en toe doet denken aan Sheryl Crow, en zij wist die passen voor ieder nummer in te zetten. De nummer zitten goed in elkaar en hebben originele teksten.
Ik heb begrepen dat zij ook in haar geboorteland nog niet echt beroemd is. Het wordt hoogste tijd dat daar verandering in komt. Ze heeft er de kwaliteiten voor.

Reacties

Quadrisquare.punt.nl {} hanny op 29-11-2011 10:35
Kénde ik niet ! maar Congratulations and Celebrations...
Ik heb genoten, en meegezongen,
maar ik heb niet gesprongen...
t water is me te koud !

Ontdek je blues in deze uilen-schuur
(of van de schuur-uil ) nu pas,
toppie !
Groetjes Eric,
hanny

huib op 29-11-2011 12:05
Ik zit al jaren op punt en zie nu voor het eerst dat er iemand de blues naar voren haalt. ik ben zelf een hele grote bluesfreak. Niet dat ik naar die bluescafe`s ga, want dan zie ik mannen met staartjes , bierbuiken en veel rook. Nee , ik hou het bij de cd`s. Schrijven over blues op mijn weblog doe ik nooit, te weinig liefhebbers. Ik zal je niet verrmoeien met alle cd`s die ik heb. neem maar van me aan dat het er inmiddels dik 300 zijn. Toch maar even een laatste aanwinst.. Big Will & The Bluesmen met hun nieuwste..: Hard Times. Prachtige blues door een Hollandse band. Ik blijf je log in de gaten houden...
opavantiss op 29-11-2011 12:50
Bedoel je nu de bleu dimonts?
dikkemick op 29-11-2011 21:09
Lekkere blues, Eric!
Ik ben er geen grote fan van, maar dit is wel lekker!
 
Amy Hart op 30-11-2011 10:44
Thank you very much for your nice review! God Bless!
Frenk op 02-12-2011 09:04
Klinkt lekker
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl