barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Buddy Whittington - Six String Svengali
Drie jaar nadat hij solo is gegaan ligt er weer een nieuwe cd van Buddy Whittington in de winkel. Buddy is vijftien jaar lang gitarist geweest bij John Mayall's Bluesbreakers en daarvoor in de sporen van voorgangers als Eric Clapton, Peter Green en Walter Trout stappen, om er maar een paar te noemen. Nu ging hem dat prima af en ook solo staat hij zijn mannetje. In 2008 verscheen zijn eersteling, die vorig jaar werd gevolg door de tweede.
En nu ligt zijn derde al weer voor mij. In tegenstelling tot zijn vorige album zijn alle elf songs door hemzelf geschreven en dat doet hij ook nog behoorlijk goed. Begeleid wordt Buddy hier door drummer Mike Gage en bassist Wayne Six.
 
Het is een behoorlijk gevarieerde cd geworden. Niet het stampwerk, dat je van veel anderen hoort, maar het is allemaal heel melodieus en voorzien van goede teksten. Het gaat tenminste ergens over Voornamelijk hoor je hier een flinke dosis blues en southern rock, maar ook uitstapjes naar latin, country en rockabilly schuwt hij niet. Leuk is ook als hij op de gitaar een duel met zichzelf aangaat door via het ene kanaal een partij te spelen, die via het andere kanaal wordt beantwoord. Een soort eenmans-Allman Brothers Band dus.
Mijn favorieten zijn “Deadwood And Wire”, een soort talking blues over gitaren, “Fender Champ”, een rockende blues, waarin hij de gitaarstrijd aangaat met zichzelf en “The Put On Song” met een humoristische tekst.
 
Het is een album geworden met frisse, weliswaar korte, maar aanstekelijke nummers. Sommige ervan ontwikkelen zich steeds meer naarmate je er meer naar luistert. Een mooie afwisseling tussen al het gitaargeweld dat je regelmatig hoort en zeker een aanrader.
 

Reacties

Frenk op 23-11-2011 11:26
Ik heb hem al eens bij John Mayall live gezien. Een goed gitarist. Dit solonummer klinkt ook goed. Ik ben benieuwd naar de rest van de cd.
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl