barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jon Amor Blues Group - Jon Amor Blues Group.
De Brit Jon Amor is al bekend als gitarist van de bluesband The Hoax. Later ging hij een tijdje als singer-songwriter solo door het leven, maar uiteindelijk liet hij zich weer door een aantal muzikanten begeleiden. En met hen is hij nu onderweg als de Jon Amor Blues Group. De band bestaat naast Jon uit Dave Doherty (zang, gitaar), Chris Doherty (bas) en Si Small (drums).
De mannen brengen rauwe en eerlijke blues voort, blues met een randje, zoals we het eigenlijk graag horen. Met de band heeft hij afgelopen maanden een paar plaatsen in Nederland aangedaan en er steeds een goede indruk achtergelaten.
 
Om thuis nog even na te genieten is er nu de eerste cd uitgebracht. Gewoon simpel en eenvoudig met de titel “John Amor Blues Group.”. Volgens de hoes hoort de punt erbij.
Vanaf her eerste nummer “Holy Water” gaat het er stevig aan toe. Zowel Jon als Dave beschikken over een voor deze muziek geschikt rauw stemgeluid en beiden gaan ook met de gitaren regelmatig in duel. Toch is het niet alleen maar van hakken en doorrammen, de cd is gevarieerd. Aan de ene kant zijn invloeden van oude meesters als Muddy Waters en Howlin' Wolf hoorbaar, zoals in “Repeat Offender”, tot aan het door de Black Keys geïnspireerde “Angel In A Black Dress” .
 
Voor liefhebbers van zestiger- en zeventiger jaren spierballenblues a la Rory Gallagher is de band en zeker ook dit album een aanrader.
 

Reacties

Frenk op 05-11-2011 10:31
The Hoax kende ik al wel, maar solo had ik hem nog niet gezien. Klinkt prima
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl