barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jumpin' Jack Benny - I'll Be Alright
“Entertainer extraordinair” wordt hij genoemd in het begeleidende briefje. En “one of the most entertaining acts”. Het is nogal wat waarmee deze harmonicaman/zanger Bennie Cortez en zijn kornuiten Tony 'Fingers' Naranjo (gitaar), Eric Tice (drums), Kirk Nelson (keyboards) en Mike Stober (bas) worden gepresenteerd. Ben benieuwd of deze vlag ook de lading dekt. Het schijfje wordt de cd-speler ingetrokken en....
Nee, eerst iets over de band zelf. Afkomstig uit het zonnige Californië zijn het vijf door de wol geverfde muzikanten, die ieder afzonderlijk al jarenlang ervaring hebben en ook hebben gewerkt met Little Milton, Bo Diddley en James Cotton om er maar een paar te noemen. Samen verschenen zij al op de verzamel-cd “Best Of The Southland Blues” en nu is de debuut-cd “I'll Be Alright” verschenen. Van de elf nummers zijn er zes zelfgeschreven. Maar laten we nu dan eens gaan luisteren.
 
Met een spetterende gitaar wordt het eerste nummer, het door Ronnie Earl geschreven “I Don't Believe” afgetrapt. Het is een uptempo song met een felle gitaarsolo en ook de klaterende piano krijgt een flinke rol. Benny Cortez beschikt over een prettige rauwe en volle stem, die perfect bij de muziek past. Met een zich langzaam opbouwend intro begint het zelfgeschreven “Tell Me Please”; een vlot rockende soul/blues-nummer. “Let Your Love Go” rockt dan weer wat meer en de titelsong ”I'll Be Alright” neigt weer meer in de bluesrichting, terwijl Benny's stem en de blazerssectie er een mooie soul-'touch' aan geven.
“Mean Woman Blues” drijft op een pompende shuffle en heeft een glansrol voor gitarist Tony Fingers. Koko Taylors “Find A Fool” gaat in hetzelfde tempo door en swingt zo dat het moeilijk is stil te blijven zitten. Het tempo gaat iets omlaag in de ballad “Big Woman Blues”, waarin Cortez de longen bijna uit zijn lijf blaast op de harmonica. Dit wordt gevolgd door het soepele Little Milton-nummer “Take Time Out To Hear Me Some Blues”, dat vooral door het orgel zo lekker smeuïg overkomt.
Het tempo gaat weer omhoog in het feestnummer “Party's On”, een aanstekelijke song. En met de laatste twee nummers, “One More Song” en “You Got Yours I Got Mine” horen we waartoe Jumpin' Jack Benny met zijn band live toe in staat is. En dat is zeker niet gering.
 
“I'll Be Alright” is een prima album geworden. De zes eigen nummers zitten goed in elkaar en van de vijf covers hebben de heren prima eigen versies gemaakt. De band is uitstekend op elkaar ingespeeld, iets dat op de twee live-nummers goed te horen is. De ritmesectie zorgt voor een strakke, maar swingende basis, waarop Benny en Tony de songs verder op kunnen bouwen. Een aanrader voor liefhebbers van vrolijke, aanstekelijke blues.
 

Reacties

barnowlblues op 18-11-2011 07:40
Probleem bij het uploaden. Is verholpen
choices op 18-11-2011 18:21
dat klinkt goed Eric.
Fijn weekend en liefs
 
Ann
Ben op 19-11-2011 00:41
Jumpin'Jack Benny, goede recensie
Grappig hoe een ieder bezig is met de blues.
Kijk maar op mijn blog wat ik gisteren en eergisteren vervaardigde
@+
Ben
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl