barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Andy Poxon Band - Red Roots
De cd die ik nu voor mij heb liggen is inmiddels alweer een jaar oud. Het werd mij pas recent onder de aandacht gebracht en na hem een aantal keren te hebben beluisterd vond ik toch dat ik er zelf ook nog aandacht moest besteden.
Andy Poxon was, toen hij deze cd opnam, nog maar zestien jaar oud. Niet alleen is hij zanger en gitarist, maar ook heeft hij alle dertien songs zelf geschreven en ook voor de productie zorg gedragen. Ga er maar aanstaan. De Andy Poxon Band bestaat naast de naamgever uit bassist Russ Wasson en drummer Mike O’Donnel.
 
Het is al vaker voorgekomen dat zeer jonge getalenteerde muzikanten albums maken. Denk hierbij bv. aan Stevie Winwood, Shuggie Otis en Johnny Lang. En ook recent nog in ons eigen land met bv. Rory de Kievit en Leif de Leeuw, maar dat deze ook alles zelf schrijven en produceren mag toch wel een uitzondering heten.
 
De aftrap wordt genomen door “Hottest Thing in Town”, dat in eerste instantie doet denken aan de rockabilly van de Stray Cats, zonder dat het een kopie wordt. “No Love” is een meeslepende bluessong, gebouwd op een funky groove. Het nummer beschrijft liefdesrelaties die het niet waard zijn onderhouden te worden. In hetzelfde stramien, een verloren jeugdliefde, gaat “Quitters Never Lose” door. Het is goed swingend nummer dat lekker in het gehoor ligt.
Andere nummers die er uitsteken noem ik hier nog. Als eerste noem ik de bluesballad “I Want You So Bad”, gevoelig gezongen en voorzien van een lekkere gitaarsolo. Dan het wat ruigere werk in “I’ll Sing the Blues”, waarin de band flink van leer trekt en herinnert aan de goede ouwe tijd eind zestiger jaren. En ook “Raining In”, een soulvolle ballad met een prachtige meeslepende gitaarsolo heeft grote indruk op mij achtergelaten.
 
Mijn conclusie is dat “Red Roots” een uitstekend album is. Begeleiders Wasson en O'Donnell zorgen voor een strak, maar swingende backing. Andy Poxon heeft een aangename stem en forceert hem nergens om zichzelf ouder te laten lijken. Zijn gitaarspel is uitstekend en smaakvol te noemen. Neem daarbij het feit dat hij alles zelf heeft geschreven en geproduceerd dan kunnen hier echt van een talent spreken. Hier zullen we vast en zeker nog meer van horen.
 

Reacties

KoR op 27-11-2011 11:19
Van Andy zullen we nog wel meer horen. Had ik nu 40 jaar geleden ook zoveeel met gitaren gehad dan had ik nu misschien ook een beetje kunnen spelen (maar helaas :-(
 
Heb weer veel geleerd van je onderhoudende punt, ik kan weer op zoek naar meer van de genoemde artiesten.
 
Een prettige en muzikale week gewenst,
KoR
Frenk op 27-11-2011 11:27
Ik sluit mij daarbij aan. Wat een talent!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl