barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Big Pete - Choice Cuts
Pieter van der Pluijm, de naam waaronder Big Pete door het dagelijkse leven gaat, heeft al een behoorlijke reputatie als mondharmonicaspeler opgebouwd. Hij werd ooit gekozen om deel te nemen aan de Europese versie van de Lester Butler Tribute Tour met de leden van de originele Lester Butler Band. Daarnaast heeft hij gespeeld en albums uitgebracht met de Strikes, de Backbones en als laatste bij M.O.C.T. Door zijn reputatie wordt hij ook gevraagd artiesten als Mitch Kashmar, Monster Mike Welch, Matt Schofield en Ian Siegal te begeleiden.
Met “Choice Cuts” heeft hij nu zijn eerste solo-album uitgebracht. Een album dat bestaat uit dertien songs van Willie Dixon, Albert King, Lester Butler, Howlin' Wolf en Little Walter. Het album is uitgebracht door het Amerikaanse Delta Groove-label en Pieter wordt hierop begeleid door andere muzikanten, die bij het label onder contract zijn. En met namen als Kim Wilson, Paul Oscher, Al Blake, Johnny Dyer, Alex Schultz, Jimi Bott en Kirk Fletcher zijn dit zeker niet de minsten.
De eerste tonen van de opener “Driftin'” van zijn voorbeeld Lester Butler doen je meteen in de zompige moerassen van de Mississippi Delta wanen. Net te geloven dat hij gewoon uit de Hollandse klei is getrokken. Albert Kings “Can't You What You're Doing To Me” is een lekker licht deuntje met een hoofdrol voor de gitaar, die gelukkig niet de grote King na doet maar zijn eigen weg gaat. Met het Jimmy Rogers nummer “Act Like You Love Me” is de harmonica weer aan de beurt. Het is een uitstekend uitgevoerde song dat doet denken aan Chicago in de vroege vijftiger jaren.
En zo gaat het hele album door. Het is een muzikale reis tussen Mississippi en Chicago en het geeft echt de indruk dat Pieter in het verkeerde land en op het verkeerde tijdstip is geboren. De band staat als een huis en, hoewel het stuk voor stuk zelf bluessterren zijn, is en blijft Big Pete de grote man. Nummers die het verder waard zijn te vermelden zijn het energieke “Don't Start Crying Now”, mijn favoriet “I Was Fooled” dat muzikaal gezien gewoon een feestje is, de instrumental “Chromatic Crumbs” en het weer aan de Chicago vijftiger herinnerende “I'm A Business Man”.
 
Conclusie
Kortom een prima album, waarmee Big Pete bewijst niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten tot de harmonica-elita te horen.
 
 
Meer informatie op : www.big-pete.nl

Reacties

huib op 09-12-2011 20:51
Ik ken hem niet, maar het filmpje is veelbelovend, net alsof ik de Red Devils en Lester Butler hoor....
Pieter v/d Pluijm op 10-12-2011 07:31
hoi Eric-

Super bedankt voor deze mooie review!!
 
regards,

Pieter 'big Pete' v/d Pluijm
barnowlblues op 11-12-2011 10:39
Beste Huib,
 
Dat klopt helemaal. Zijn grote invloed is inderdaad Lester Butler. Deze opnamen werden trouwens tijdens een Lester Butler Tribute gemaakt.
 
Groeten
Eric
Frenk op 11-12-2011 10:44
Ik ken hem uit MOCT. Hebben een prima cd gemaakt.
Grote klasse!
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl