barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ganashake - Live @ The Montmartre
Onder de pop- en rockfans is al langer bekend dat er uit België de laatste jaren erg goede bands komen. En ook op het gebied van de blues blijven onze zuiderburen niet achter. Wat dat betreft is de jonge band Ganashake een uitstekend voorbeeld. Bestaand uit Jess Jacob (zang/gitaar) Sander Goethals (bas) en Bert Minnaert (drums) weet dit trio binnen de kortste keren al een behoorlijke reputatie op te bouwen. Na hun debuut-cd uit het begin van het jaar (zie recensie) is nu de liveregistratie “Live @ The Montmartre” verschenen.
Op de in de Montmartre in Brussel opgenomen cd staan veertien songs, waarvan er elf van eigen hand zijn.
Wat we te horen krijgen is liveblues van de bovenste plank: rauw, ongekunsteld en opwindend. Dat begint al met de twee eerste tracks “Arrogant Girl” en “Swink”. Dat het ook rustiger kan blijkt met Paul Butterfield “Love Her With A Feeling”, waarin Jesse's gitaar een glansrol krijgt. Mooi gevoelig gespeeld. Zijn stem komt wat te kort, maar door de gevoeligheid die hij er in weet te leggen maakt dat weer heel veel goed. Met het uptempo “Graveyard Shuffle” is het weer gedaan met de rust en zonder een adempauze te nemen raast de Ganashake-trein onverminderd voort.
Nummers die het verder waard zijn extra te vermelden zijn het bijna acht minuten durende “Strings & Things”, waarin ook wegen buiten de blues worden bewandeld, het rommelig aandoende "We Messed Up" met Hendrix-achtig gitaarwerk en “Indian Chief”, dat naar mijn mening een van de mooiste nummers van het album is.
 
Conclusie
Het is een prima album geworden met veertien uitstekende nummers. De rauwheid en het enthousiasme van de band werkt aanstekelijk. Er is tussen het debuutalbum en deze live-cd een duidelijk groei waarneembaar. Ik ben benieuwd of deze lijn op de volgende release wordt voortgezet. De kwaliteiten zijn aanwezig. Na het horen van dit album hoop ik ze zelf snel weer live aan het werk te zien.
 
 
Meer informatie op www.ganashake.com 

Reacties

riverside op 12-12-2011 08:25
Hoi, hoewel jouw muzieksmaak niet de mijne is vind ik het heel mooi als iemand zoveel liefde voor zijn muziek heeft.
Edwin op 12-12-2011 11:44
Mooi zoals je die recensies schrijft.
 
Inderdaad weer muziek die dicht bij jezelf blijft, ongekunseld en puur.
 
Genoten wederom
Groet Edwin 
Frenk op 12-12-2011 16:04
Een goed bandje, zo te horen. Kende ze nog niet.
 
Greetz
Frenk
choices op 12-12-2011 17:41
Een spannende dag dus Eric, is alles goed gegaan?
 
Liefs
Ann
Walter Goethals op 13-12-2011 10:39
Bedankt Eric,
 
De jongens zijn druk bezig met de pré-productie van een nieuwe studio cd....we houden je wel op de hoogte...
 
Hartelijk
De Ganas & Walter
Zizy-Marlene op 14-12-2011 12:46
Zo, weer eens even helemaal (met interesse)gelezen in plaats vanalleen luisteren... de woorden rauw,ongeknutseld en opwindend kloppen zeker ;-)
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl