barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Get The Cat - She Knows Them All
Het uit Keulen afkomstige kwartet Get The Cat is goed bezig. Na hun oprichting in 2007 ligt nu hun derde cd “She Knows Them All” voor mij. De band bestaat uit zangeres Astrid Barth, gitarist Philipp Roemer, bassist Till Brandt en drummer Ralph Schläger. Aan de covers wordt niet gedaan, want alle elf songs zijn geschreven door Till. Hun vorige cd “I Sing You The Blues” uit 2010 werd overal goed ontvangen (recensie), dus eens even zien waar de Keulenaren nu weer mee op de proppen komen.
Dat ze willen laten horen waar ze vandaan komen is meteen duidelijk met de opener “Sweet Home Cologne”. Een lekkere soulblues, waarin Astrid haar reputatie als 'Frau mit den blonden Haaren und der schwarzen Stimme' meteen waar maakt. “Two Steps Forward” is een vlot swingend nummer met een mooie gitaarsolo van Philipp. Het volgende nummer “Ghost Town” is opgebouwd rond een funky baslijn. De fraaie orgel- en gitaarsolo geven wat verlichting in het dreigende karakter van het nummer. Een gemeenklinkende gitaar, een dreigende stem “remember your last shirt” vormen het begin van het bijna negenenhalve minuut durende “Your Last Shirt (Wont't Have A Pocket)”. Een veelzijdig nummer, dat ons langs funk, rock en blues voert en door de tempowisselingen en soli zorgt dat je steeds alert blijft. Voor mij het beste nummer op de cd. Met “A Man For Saturday Night” gaat het tempo duidelijk omhoog. De blazers zorgen voor een sterke ondersteuning en een opwindende gitaarsolo zorgen voor een opwindend rockend soulnummer.
Vooral de begeleiding zorgt in “Maria Knows Them All” voor een swingend nummer, waarop het moeilijk is stil te blijven zitten. Met “I'm Good” wordt wat meer de blues opgezocht om met “Enough Is Enough” het funkritme weer uit de kast te halen. Ook dit swingt weer de pan uit. Astrids soulvolle stem en het soloduel tussen gitaar en orgel maken het voor mij een van de beste nummers van dit album. Een momentje van rust met de mooie ballade “Broad Shoulders”. “All I'm Saying” is een vrolijk deuntje met een aardige melodie, maar een duidelijk dreigende tekst. Maak geen ruzie met die dame! Met het laatste nummer denk ik even dat er per ongeluk een track van Deep Purple op het album is verdwaald, maar niets is minder waar. Toegegeven, met “The Habit I'm Trying To Break” wordt stevig van leer getrokken en ook verderop doet het weer aan de oude rockers denken, maar het is onmiskenbaar Get The Cat en een prima nummer om deze cd mee af te sluiten.
 
Conclusie
Dit is de tweede cd die ik van Get The Cat heb gehoord en er is een duidelijke ontwikkeling vast te stellen. Dit album is wat meer in de richting van rockende soul. Het is allemaal wat gladder geproduceerd en dat is zeker niet negatief bedoeld. De arrangementen passen goed. De basis wordt prima door Till en Ralph gelegd, waarop Astrid en Philipp samen met orgel en blazerssectie een elftal prima nummers hebben gebouwd. Een aanrader voor liefhebbers van vlotte soul/blues.
 
 
Voor meer informatie zie www.getthecat.de
 

Reacties

Zizy-Marlene op 07-12-2011 15:38
Hoi Eric ..kom weer even om een hoekje kijken ben zo lang niet langs geweest..... maar het vergt veel tijd en energie om met een klein budget een redelijk gevuld feest neer te zetten en zeker op het laatste moment te organiseren en gezien mijn energiepij;l nog erg laag ie moet ik mijzelf erg in acht nemen.
 
Maar ik ben je niet vergeten hoor
 
Liefs Wil/Zizy
Frenk op 08-12-2011 16:45
Klinkt goed. Net als de vorige cd. Je ziet dat je niet persé uit de VS hoeft te komen én zwarte haren hoeft te hebben om zwart te kunnen zingen.
 
Greetz
Frenk
Till Brandt op 09-12-2011 14:03
Hi Eric,
 
Vielen Dank für die tolle Rezension.
Besonders auch für die Übersetzung insEnglische, ich werde daraus gerne zitieren wenn ich darf.
 
Ich hoffe sehr das wir uns einmalpersönlich kennenlernen und wünsche erstmal alles Gute!
 

Till Brandt
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl