barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Joe Poirier - Sunshine
De Canadese zanger / gitarist / songschrijver / leraar Joe Poirier is geboren op het eiland Cap Breton voor de kust van Nova Scotia. Hij groeide op met de plaatselijke van oorsprong Keltische vioolmuziek, maar vanaf zijn twaalfde concentreerde hij zich op de gitaar. Een jaar of tien geleden is hij verhuisd naar Toronto en met “Sunshine” is nu zijn derde album uitgekomen.
Als we de hoes mogen geloven – een eenzame man, zittend op treinrails en gitaarspelend – krijgen we een album vol met countryblues te horen. Maar niets is echter minder waar. Poirier trekt meteen fel, en elektrisch, van leer. Fel en elektrisch, maar in ieder geval smaakvol en melodieus. Joe Poirier is een goede gitarist, die hard en zacht weet te combineren en diverse gitaarstijlen in de vingers heeft. Hij heeft zich voor dit album duidelijk laten sturen door voorbeelden als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Johnny Winter. De invloed van de eerste twee komt duidelijk tot uiting in “How Long” en “At The Crossroads”.
Stemtechnisch is hij helaas niet erg sterk. Het bereik is beperkt en zo lang hij zich hierbinnen begeeft is er niets aan de hand, maar gaat hij in de hogere regionen dan wordt het allemaal te geforceerd. “Once You Leave” is daar een goed voorbeeld van. Gelukkig maakt zijn gitaarspel dat gemis weer meer dan goed.
 
Conclusie 
Ondanks het wat zwakke zangwerk is “Sunshine” een erg leuk album geworden. Vooral het gevarieerde en frisse gitaarwerk zorgt voor menig hoogtepunt.

Reacties

Frenk op 08-02-2012 13:28
Misschien had hij dan beter een zanger kunnen inhuren. Ik ben wel benieuwd naar zijn gitaarwerk.
 
Greetz
Frenk
Joe Poirier op 09-02-2012 15:38
Dear Eric,
Thank you for the review of my album. I appreciate the fact that someone
took the time to listen. Just wondering how you found out about the album.
All the best,
Joe
fancyplace op 09-02-2012 21:09
hoi hoi,
 
Ziezo twee zware exames achter de rug en nu even genieten van de rust..
 
Vrijdag vrij en daarna weekenddienst
 
 
 
Alvast een fijn weekend
 
 
Liefs van redrose
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl