barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Magic Frankie & the Blues Disease - Delft, 11 febr 2012
Enkele jaren geleden zag het er nog naar uit de Magic Frankie zijn gitaar voor altijd aan de wilgen zou hangen. Gezondheidsproblemen en persoonlijk tegenslag deden hem haast de zin in het maken van muziek verliezen. Maar als hij door de Southside Blues Revue wordt gevraagd met hen te spelen begint het vuurtje weer te branden. Nu, enkele jaren later, is hij weer zover dat hij ook zijn oude Blues Disease weer nieuwe leven in heeft geblazen. De Blues Disease bestaat uit zijn oude makkers Pascal Lanslots (Hammond, piano) en Frans Damen (drums), die zijn aangevuld met nieuwkomer Jan Borgers (bas). En met hen heeft Magic Frankie weer een strak spelend en swingend combo achter zich, die in staat is hem naar steeds grotere hoogten te stuwen.

Op zaterdag speelden zij bij Café Oude Jan in het kader van het Delft Blues Festival. Ondanks de kou liep de tent al voor het optreden vol. Gaswarmers zorgden in eerste instantie voor de verwarming van de tent, Magic Frankie & the Blues Disease zorgden voor de rest.
Het optreden bestond uit twee sets van elk een uur en bekende songs als “Cryin' Over You”, “Master Of The Blues”, “Crazy For My Baby” en “Elmer, Texas” passeerden de revue, terwijl ook ouwetjes als Willie Dixons “I Just Want To Make Love To You” van stal waren gehaald. Opvallend was de strakke begeleiding van de goed meppende Frans en de stuwende bas van Jan. Maar ook Pascal had het zo te zien prima naar zijn zin en deed de meest fabelachtige dingen op zijn Hammond. En met zo'n begeleiding was het speelplezier van Frankie zelf van zijn gezicht af te lezen.
 
Kortom, een spetterend en inspirerend optreden en ik hoop dat Magic Frankie met deze uitstekende band een echte comeback gaat maken. Een eerste stap is al gezet door deze uitstekende muzikanten rond zich te verzamelen. Bovendien heeft de website heeft een complete make-over gekregen. “Magic Frankie is back in business”
                      
 
Voor meer informatie, lees www.magicfrankie.com en de biografie

Reacties

Frenk op 15-02-2012 07:43
Dat was weer genieten. Het is al lang geleden dat ik Magic Frankie heb zien spelen, maar het was weer een prima show. Alvast hij nooit weg is geweest.
Leuk om jou en je vriendin ook te zien. Tot de volgende keer.
 
Greetz
Frenk
Zizy-Marlene op 15-02-2012 12:18
Het was buiten zo te zien he .. was het niet koud? het weer houdt mij vaak weg van zulk soort dingen... maar ook het alleen daarheen gaan en reizen .. het is niet echt gezellig .. ik hou het dan maar dicht bij huis ..in Schiedam dus hahaha
 
Maar jullie hebben in ieder geval een fijne muziek en niet te vergeten cultuur ;-) middag gehad ..
 
Liefs Wil
barnowlblues op 16-02-2012 21:23
@ Frenk
En ik weet uit betrouwbare bron dat er nog veel meer op stapel staat.
 
@ Wil
Het was buiten in een tent, maar met een paar gasbranders, warme chocolademelk en veel dikke buiken ( klik ) was het best warm te houden
Zizy-Marlene op 16-02-2012 21:29
En ik maar klikken .. maar mooi niks.. te zien.. krijg steeds deze pagina hahaha ..
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl