barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Morblus Deluxe - Live At The Camploy Theatre
Speciaal voor deze gelegenheid heeft de Italiaanse bluesformatie Morblus zich laten omdopen tot Morblus Deluxe. Het vaste kwartet, bestaande uit Roberto Morbioli (zang, gitaar), Daniele Scala (hammond, piano), Stefano Dallaporta (bas) en Diego Pozzan (drums), is uitgebreid met een extra gitarist, keyboardspeler en vier achtergrondzangers. De band bestaat al sinds 1991 en heeft naast Italië een flinke fanschare verzameld in landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland.
Het vorig jaar in Verona opgenomen “Live At The Camploy Theatre” staat op het punt om uit te komen, dus hoogste tijd om er alvast naar te luisteren. En wat we te horen krijgen is Morblus, zoals we ze live kennen. Strak spelend, swingend, bluesy, funky, kortom alle ingrediënten zijn aanwezig er een opwindend optreden en dito album van te maken.
En van deze ingrediënten wordt goed gebruik gemaakt. Vanaf de eerste tonen van het openingsnummer “C.O.D.” wordt de luisteraar in de ban gehouden. De songs zitten goed in elkaar, worden professioneel gebracht zonder dat het op routine lijkt. Er is voldoende variatie en vlotte songs worden afgewisseld door ballads om dan weer door stevig blueswerk te worden gevolgd. Het is goed uitgekiend en de aandacht wordt hiermee vastgehouden. De enkele keer dat ik een Italiaans accent heb gehoord is absoluut niet storend en, als het al opvalt, geeft het een aardig effect mee.
Er wordt grotendeels bekend werk gespeeld en nummers die er naar mijn mening bovenuit steken zijn het vlotte “I've Been A Fool”, de ballad “Pappy's Words” met een jazzy gitaarsolo a la George Benson en het soulvol gezongen “I'll Play The Blues For You”. Laatstgenoemd nummer heeft een aan Johnny Guitar Watson herinnerende funky gitaarsolo en eindigt als onvervalste rauwe blues.
 
Conclusie
Een dergelijke live-registratie kan worden opgevat als een makkelijke “Best of”-cd, maar naar mijn mening laat het op uitstekende wijze zien waar Morblus live toe in staat is. De extra aanvulling, waardoor zij zichzelf het predikaat 'Deluxe' hebben meegegeven geeft een extra verdieping mee. Iets dat hun livegeluid zeker ten goede is gekomen. Een aanrader voor liefhebbers van soulvolle en funky blues.
 

Reacties

Frenk op 25-02-2012 17:32
Klinkt goed. Ik heb ze vorig jaar nog eens op Radio Rijnmond gehoord en ben 's avonds naar Esprit geweest om ze te bekijken. Prima band!
 
Greetz
Frenk
Hans de Waard op 26-02-2012 11:22
Heel erg mooi. Daar ga ik naar op zoek
 
Gr Hans
Carolin op 28-02-2012 11:47
Dear Eric,
 
thank you very much for the review and the translation, I am happy that you like the CD!
 
Kind regards
Carolin
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl