barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Thomas Hanke & Plaintive Cry - Out Of Pain
Ook Duitsland heeft een behoorlijk grote bluescommunity opgebouwd, bestaande uit prima clubs, goede platenlabels en niet te vergeten ook uitstekende muzikanten. Een van hen is de mondharmonicaspeler Thomas Hanke, die na het uiteenvallen van de band Last Fair Deal met zanger/gitarist Rik Ullrich en contrabassist Manfred Helmuth onder de naam Thomas Hanke & Plaintive Cry van zich doet spreken.
De heren grijpen terug op de wortels van de Mississippi Blues en brengen dat op een manier, zoals het oorspronkelijk werd gespeeld. Gevoelig, gedragen en akoestisch. Verwacht geen vuurwerk en razendsnel gitaar- en harmonicawerk. De meeste van de elf nummers zijn uitermate rustig en worden gedragen door de akoestische gitaar en contrabas. De volle harmonicatonen van Hanke en donkerbruine stem van Ullrich versterken dit nog meer. Een uitzondering is het vlottere van Charlie Musselwhite gecoverde “When It Rains It Pours” en “Midnight Sailor”, waarop Hanke de harmonica achtereenvolgens laat huilen en lachen.
Een van de sterkste nummers is “Love Is Gone Away”, waarin Hanke zijn eigen zang begeleid met de harmonica. Ook is de versie van Rolling Stones-klassieker “Get Off Of My Cloud” het vermelden waard.
 
Conclusie
“Out Of Pain” is een album waar je even aan moet wennen. Zoals ik schreef moet je hier geen vuurwerk verwachten. Dit is de blues, zoals deze bedoeld is. Puur en gevoelig. In stilte naar dit album luisteren zou zowaar een hypnotiserende werking kunnen hebben. Zo een, waarmee je helemaal opgaat in de muziek. En daarmee is het doel van de heren bereikt. 

Reacties

Frenk op 03-02-2012 12:02
Hoi Eric
 
Goed te zien dat je weer terug bent. Is de verhuizing achter de rug?
Thomas Hanke ken ik al. Een zeer goede harmonicaspeler. Ben dus ook benieuwd naar deze cd.
 
Greetz
Frenk
Rik Ullrich op 06-02-2012 14:08
Hallo Eric!

Danke noch mal für die englische Version. Sitze gerade wieder nächtelang im Proberaum und schreibe neue Songs. Man glaubt gar nicht wieviel Energie man aus solcher, Deiner Kritik ziehen kann.
 
Erstaunlich !
RikCommentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl