barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Erja Lyytinen - Songs From The Road
Regelmatig wordt beweerd dat de blues dood zou zijn; dat gebeurt haast bij ieder generatie weer. Maar steeds is er dan een lichting jonge muzikanten die het vaandel overneemt en het vuur verder laat branden. Erja Lyytinen is iemand uit de jongere generatie, die deze taak op zich heeft genomen.
De uit Finland afkomstige Erja is geen onbekende meer. Ze heeft al flink wat albums op haar naam staan en is al druk bezig geweest met toeren. Dit laatste o.m. als onderdeel van de Blues Caravan, maar ook solo heeft zij diverse succesvolle tournees achter de rug. Erja Lyytinen wordt vooral geroemd om haar kundigheid met de slidegitaar.
Na zoveel studioalbums heeft men het kennelijk tijd gevonden voor het uitbrengen van een live cd/dvd. En deze, met de passende titel “Songs From The Road” heb ik nu voor mij liggen. Het is een registratie van een optreden in Erja's woonplaats Helsinki van eind vorig jaar en het is precies zoals wij haar kennen.
Gesteund door een uitstekende band laat zij in dertien nummers horen wat zij zoal in huis heeft. Het is een soort van 'Best of...'-cd geworden met nummers die wij al van haar kennen. Maar dan live uitgevoerd, dus zonder de uitgebreide studiomogelijkheden als overdubs e.d. Gewoon puur en eerlijk. Een goede mix van eigen nummers en covers.
En het is een prima live-album geworden met als hoogtepunten “Everything's Fine”, de ballad “Grip Of The Blues”, beiden met een prachtige meeslepende gitaarsolo en de zwoele cover van Tony Joe Whites “Steamy Windows” (en wie wil er nu niet met Erja in de auto zitten?)
 
Conclusie
Een prima registratie van een liveconcert, die laat zien dat Erja en band op het podium minstens net zo goed zijn als in de studio.
 

Reacties

Frenk op 07-03-2012 14:29
Maar deze ken ik wel. Heel goed, die dame. En om met haar in de auto te zitten en 'steamy windows' te maken, daar zeg ze zowat.... een aanlokkelijk idee
 
Greetz
Frenk
Davide Floreno op 08-03-2012 11:00
Hi Eric,
 
Thanks for sending us the review and for your kind words! Can we post the link on our facebook?
 
thanks and all the best,
Davide Floreno
 

Bluesland Productions Oy
P.o.Box 26, 00351
Helsinki Finland
barnowlblues op 08-03-2012 22:45
Please, be my guest
 
All the best
Eric
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl