barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jonathan Segel - All Attractions / Apricot Jam
Multi-instrumentalist Jonathan Segel is een drukbezet man. Als lid en oprichter van Camper Van Beethoven wist hij ons iedere keer te verrassen met juweeltjes, maar ook solo zit hij niet stil. Samen met CVB-maatje Victor Krummenacher en nog wat vrienden heeft hij het zojuist uitgebrachte album “All Attractions” uitgebracht. Naast dit tien nummer tellende album is voor de liefhebbers ook maar meteen het instrumentale “Apricot Jam” uitgebracht, dat bestaat uit nog eens zeven originele songs
De meeste songs zijn op het Zweedse platteland, waar hij met zijn Zweedse vrouw jaarlijks op vakantie gaat, tot stand gekomen. En die rust van het platteland klinkt prima door op het album. De meeste songs doen denken aan de folkachtige rock van de jaren zestig en zeventig. Fraaie staaltjes hiervan zijn de akoestische versie van “Hey You (I Know You Know Me)”, die aan het eind van het album nog eens dunnetjes en elektrisch wordt overgedaan, en het mooi verhalende “Listen”. Het album bestaat uit tien ijzersterke en goed opgezette nummers. En iedere keer als je ernaar luistert hoor je er weer nieuwe dingen in.
Het tweede album “Apricot Jam” is eigenlijk een zeven nummers lange jam. Dat het ook minder lieflijk en 'folky' kan wordt hier bewezen. De gezette toon gaat dan meer in de richting van de ellenlange psychedelische jamsessies, zoals we die van de Grateful Dead kennen. Ook prima gedaan, maar gewoon een heel andere stijl. Mooi op beide stijlen hier voorgeschoteld te krijgen. 

Reacties

Frenk op 20-03-2012 14:51
Ik klink waarschijnlijk dom, maar ik heb nog nooit van hem gehoord. Maar het klinkt eigenlijk uitstekend. Ik ga me er eens verder in verdiepen.
 
Greetz
Frenk
Tony Bonyata op 21-03-2012 11:00
Thanks much, Eric!
 
Tony
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl