barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
JT Coldfire - Always & Never
Sinds ik vorig jaar een recensie schreef over JT Coldfire's cd “Red Sun” (zie hier) heeft dit album regelmatig in mijn cd-speler gezeten. Nog steeds bekend staand als een van de meest hardwerkende muzikanten in de business treedt hij nog steeds minimaal 250 keer per jaar op. Aangezien JR vorig jaar uitgebreid in Scandinavië heeft getoerd en de aanwezigheid van een flink aantal Zweedse namen als begeleidende muzikanten verraden al dat dit album ook in Zweden is opgenomen. En bij het doorlezen van de hoestekst blijkt dit ook zo te zijn.
Net als zijn vorige cd's heeft Coldfire alle songs weer zelf geschreven. De aftrap wordt gedaan door het uptempo rock 'n rollnummer “Get It On (In The Back Of The Bar)” en dat weten we meteen weer waar we staan en wat we aan JT Coldfire hebben. Haast zonder adem te halen gaat hij verder met “It's Alright With Me”. Met een rauwe, scheurende gitaar begint de blues “Rather Die In My Sleep”. De gitaar en de meeslepende zang zorgen dat dit een van de beste songs van dit album is geworden. De country-achtige ballad “Let's Go For A Drive” wordt verlucht door de harmonica van Roland 'Woe' Guajardo en de lichtvoetige gitaartonen van Coldfire zelf. “Feelin' The Music” is een akoestische en rustige song en het verplichte rustpuntje tussen al het stevige werk.
“Toast To A Bluesman” doet door het gebruik van de stemvervormer, het bluesachtige gitaar- en harmonicawerk en de verhalende tekst lekker sinister aan. Een topnummer. “I'm The Best Thing You Ever Had” is een heerlijk bluesshuffle, dat onmiddellijk wordt gevolgd door de jumpblues “Party Lovin Papa”, waarop de al eerder genoemde Guajardo de longen uit zijn lijf blaast. Dan volgt nog de smeuïge blues “Tell Me, Mama” en als laatste volgt nog het vlotte “Tired Man's Blues”.
 
Conclusie
Ook met zijn inmiddels derde album heeft JT Coldfire weer een leuk product gemaakt. Variërend van opwindende vlotte songs tot slowblues, elektrisch en akoestisch, blues, rock 'n roll, americana, het zit er allemaal bij. Ik denk dat ik ook deze cd nog vaker zal draaien.
 

Reacties

Zizy-Marlene op 27-03-2012 19:14
Heerlijk weer dit muziekje .
Frank Roszak op 28-03-2012 10:51
Thank you Eric.. Nice review
 
Best always
F
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl