barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Kris Pohlmann Band - One For Sorrow
De Kris Pohlmann Band, de naam klinkt Duits en een beetje is dat ook waar. Hoewel naamgever Kris in Engeland geboren is woont hij in het Duitse Düsseldorf. Naast de dus van oorsprong Engelse Kris, die zingt en gitaar speelt, bestaat de band verder uit de Amerikaan Warren Richardson op bas en de Duitse Elmar Stolley op drums. Voorwaar, een international gezelschap dus.
Met “One For Sorrow” ziet na het debuut “New Resolution” uit 2009 nu het tweede album het licht. En met het rockende “Soul Shaker” als opener wordt meteen vol gas gegeven, gevolgd door de stevige bluesshuffles “One Day Baby” en “Living A Lie”. Het dikke zeven minuten lange “The Blues Inside” is een intrigerende song, waarvan de haast sferisch aandoende gitaarsolo bij wijle aan Peter Green doet denken.
Dan volgen de stevig rockende “Nothing's Real” en “Believe”, beide zeer aanstekelijke nummers. Deze wordt gevolgd door de mooie bluesballad “Nowhere To Run, Nowhere To Hide”. Het is weer gedaan met de rust als “Bad For Me” door de speakers schalt. Een nummer dat vooral door de backingvocals van Jennifer Hall en Pohlmanns stevige gitaarsolo extra verdieping krijgt.
En net zo voortvarend gaat het verder met “Don't Make A Fool Of Me”. Het titelnummer “One For Sorrow” zou zo maar een eerbetoon aan Gary Moore kunnen zijn. En het album sluit af met de bijna elf minuten lange bluesballad “Heavy On My Soul”, waarop Kris weer uitblinkt op zijn gitaar.
 
Conclusie:
De Kris Pohlmann Band is een ontdekking voor me. Een uitstekende band, die zich vooral in het rock- en bluesstramien beweegt. Krachtig en melodieus. Een aanrader. 

Reacties

Kris Pohlmann op 10-03-2012 08:43
Hi Eric,

wow, thanks so much for your review! Means so much to me.
Glad you like the album. That makes me very happy.
Going to post some links on our website and facebook.

Have a great weekend!

Kind Regards / Mit freundlichem Gruß,
Kris Pohlmann
barnowlblues op 10-03-2012 11:54
Thanks Kris, please be my guest

Eric
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl