barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Lightnin' Guy plays Hound Dog Taylor
Hound Dog Taylor is en blijft een legende in bluesland. Tijdens zijn leven al was hij zo goed dat de jonge Bruce Iglauer besloot een eigen platenmaatschappij op te richten om diens muziek uit te kunnen brengen. Hiermee aan de wieg staand van 's werelds meest invloedrijke bluesmaatschappij Alligator. De echo van Taylor leeft ook een kleine veertig jaar na diens dood nog steeds voort. De Belgische bluesman Guy Verlinde, die behoorlijk furore maakt onder de naam Lightnin' Guy heeft besloten de oude meester te eren met een concert op 6 augustus 2011. En voor degenen die er niet bij waren is een registratie van dit concert nu op cd en dvd verschenen onder de niet mis te verstane titel “Lightnin' Guy Plays Hound Dog Taylor”.
Net als Hound Dog Taylor & the Houserockers bestaat Lightnin' Guy & the Mighty Gators uit slechts drie personen en net als de oude meesters weten de jonge honden een opwindende en vooral luide set muziek af te leveren. Naast de al eerder genoemde Lightnin' Guy (Verlinde), die zang en gitaar voor zijn rekening neemt, bestaat de band uit gitarist Bart DeMulder en drummer Eric Heirman.
 
De show begint met de opwindende “Take Five” and “Taylor's Rock”, terwijl met “Sadie” het tempo een stapje omlaag gaat. Verder volgen bekende songs als “It’s Alright”, “Gimme Back My Wig” en “Roll Your Moneymaker”. Guy en zijn mannen zijn in staat een ouderwetse Chicago bluesscene te creëren. Naast enkele ballads als “She’s Gone” en “See Me In The Evening” is het grotendeels uptempo en opzwepend werk. “Freddie's Blues” is een nummer dat ik nog apart wil noemen. Het is door het mooie drum- en gitaarwerk mijn favoriete song.
 Op een lp van Taylor stond ‘They made a lot of noise for three men with two guitars and a drum set’, en ditzelfde geldt voor Lightnin' Guy onverminderd. De ongepolijste en eerlijke muziek en zang is opwindend en meeslepend tegelijk. Een prima album en een waar eerbetoon aan de oude meester.
 

Reacties

barnowlblues op 13-03-2012 07:27
Fout bij installatie -> hersteld
Frenk op 13-03-2012 14:45
Een topband! Ik heb ze al wel eens op Kwadendamme Blues gezien. De cd gaat op mijn verlanglijst.
 
Greetz
Frenk
Guy Verline op 09-04-2012 13:04
Hallo,

Bedankt voor je email.
Mijn excuses dat het antwoord uitbleef.
Na de Euroepan Blues Challenge is alles in een stroomversnelling geraakt en ben ik achterop geraakt met de mails

Ik ben blij te horen dat je de cd goed vindt. En bedankt voor de mooie recensie

Hopelijk tot binnenkort ergens

greetz

Guy
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl