barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Little Axe – If You Want Loyalty Buy A Dog
De als Bernard Alexander in 1949 geboren Skip McDonald gaat al bijna twintig door het leven als Little Axe. En om de verwarring nog groter te maken vertel ik er en passant bij dat hij in zijn jeugd jazz, doo-wop en gospel heeft gespeeld en lid is geweest van de huisband van Sugarhill Records en zodoende op talloze rapplaten heeft meegespeeld. Ergens in de negentiger jaren besloot hij dat hij voortaan Little Axe was en hij stortte zich op de blues.
Met “If You Want Loyalty Buy A Dog” ligt onder deze naam zijn inmiddels zevende album in de winkel. Al die tijd heeft McDonald samengewerkt met de Engelse producent Adrian Sherwood. Deze is vooral bekend voor zijn werk in het dub-/reggaegenre. En dat is precies wat er op deze cd heel duidelijk doorklinkt. Daarnaast steekt McDonald voldoende diep in de traditionele blues om een eigen geluid te bewerkstelligen.
De combinatie van blues en reggae brengt een licht verteerbare mix van ritmes en levendige muziek voort. McDonald zingt en gromt zijn bluesteksten en speelt bluesy slidegitaar op de typische dub- en reggaeritmes wat resulteert een mooi en funky, swingend album. De mooiste nummers zijn voor mij “I Got Da Blues”, dat swingt door de ondersteuning van mondharmonica en Afrikaanse ritmes, het aan “Amazing Grace” herinnerende “Grace” en het verrassende “Down And Dirty”.
 
Kortom, een fraai staaltje Blues net even anders en absoluut waard om beluisterd te worden.
 
 

Reacties

Frenk op 26-03-2012 11:42
Klinkt op zich niet slecht, maar ik moet er toch even aan wennen.
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl