barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Sharrie Williams – Out Of The Dark
The Princess of Rockin' Gospel Blues noemt zij zichzelf, deze Sharrie Williams. Afkomstig uit de 'projects' van Saginaw, Michigan was zij van jongs af aan al omringd door blues, jazz en gospel. In 1997 vormt zij The Wiseguys als begeleidingsband en begint zij haar zegetocht via de clubs van Chicago naar Europa. En vreemd genoeg is zij nu in Europa populairder dan in haar thuisland, maar misschien gaat dit album er verandering in aanbrengen.
Op “Out Of The Dark” wordt zij begeleid door Lars Kuschke (gitaar), Marco Franco (bas), Anthony 'Tee' Burns (drums), Pietro Taucher en Sjan Sahm (keyboards). Daarnaast spelen nog Chris Hermann (trombone) en Michael Skulski (trompet) mee. Bijna alle tracks zijn door Williams geschreven of zij is er de co-auteur van en zij heeft het album samen met Kuschke geproduceerd.
De opener “Can't Nobody” is een ouderwets liefdeslied en “City Limit Musicians” beklaagt de muzikanten die niet bereid zijn te reizen voor hun werk. De titelsong “Out Of The Dark” is een prachtige gezongen soulballad en de enige cover op dit album. “What's Wrong With You” is een vlotte shuffle, waarin naast de serieuze tekst de jazzachtige gitaar van Kuschke opvalt. De tekst is een verwijzing naar een ziekte, waaraan zij heeft geleden, en beschrijft hoe haar relatie ermee is omgegaan. Waar “Need More Money” over gaat is wel duidelijk. Het is een vlotte jumpblues met een lekker scheurende saxsolo in het midden.
In “Although I Sing The Blues” bezingt zij het leven van het leven van een zangeres. Een mooi gepassioneerd gezongen en door een rustige jazz backing begeleid nummer. Een waarschuwing voor de jeugd is het stevig rockende “Prodigal Son” om zich niet in te laten met drank, drugs en misdaad. Met “Gone Too Long” vergast Sharrie ons weer op mooie ballad, waarin zij beschrijft hoe ze haar familie mist als ze op tournee is. Het vlotte “Gatekeepers” gaat over problemen, die zij als muzikante ondervindt. Maar in dit geval over de muziekindustrie en de moeilijkheden die zij heeft haar muziek beluisterd te krijgen.
In “What Kind Of Man” beschrijft zij misbruik binnen een relatie. Dit rauwe bluesnummer laat vooral hoe goed zij is als songwriter. En het uptempo, funky “Breakin' Out” laat zien hoe je uit zo'n relatie kunt stappen. De ballad “Choices” laat horen dat iedereen een keus heeft, ook al is deze niet makkelijk. “My Old Piano” is na de zware lading van de rest van het album gewoon een leuk nummer. Opvallend is dat de piano hier wordt bespeeld door drummer Burns. Met de bluesballad “R.I.P.” wordt het album besloten. Hierin bezingt het overlijden van bekenden, waaronder bekende bluesgroten als Muddy Waters, James Brown, Koko Taylor en Ruth Brown. Het laatste refrein wordt gewijd aan haar vriendin, de overleden zangeres Robin Rogers. Het is een prachtig nummer en een waardige afsluiter van dit tekstueel toch wel zware album.
 
Conclusie
“Out Of The Dark” is een heel mooie cd van een fantastische zangeres. En niet alleen dat is ze, maar ze is ook een uitstekende songwriter, die put uit haar leven en ervaringen. Haar eretitel Princess of Rockin'' Gospel Blues is prima gekozen en dat is ook precies wat wij hier voorgeschoteld krijgen.
 

Reacties

Hans de Waard op 02-03-2012 21:07
Dat klinkt bijzonder goed. Ik ga eens op zoek naar de cd
 
Gr Hans
Frenk op 03-03-2012 10:09
Ik sluit mij bij Hans aan. Een goede tip, ook ik ga hem zoeken
 
Greetz
Frenk
Han de Tekort op 04-03-2012 10:34
Heel mooi!
 
Gr Han
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl