barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Julian Sas – Bound To Roll
Sinds jaar en dag behoort Julian Sas tot het beste wat de Nederblues te bieden heeft. Een gestage vloed van cd's en dvd's sinds zijn debuut in 1996 en een constante aanwezigheid op de podia heeft hem dan ook een trouwe fanschare bezorgd.
Het nieuwe album “Bound To Roll” is alweer het achtste studio-album, maar wel een waar we lang op hebben moeten wachten. Ruim tweeënhalf jaar duurde het en dat lag niet aan gebrek aan inspiratie. Er is in die tijd zoveel in zijn leven gebeurd en heeft hij erg veel geschreven, maar ook weer weggegooid. Uiteindelijk is het een zeer persoonlijk album geworden en het zit vol met plezier, vreugde, liefde, verlies, pijn en verdriet, zoals hij het zelf al in een interview vertelde.
Begeleid wordt Julian door zijn vaste kompanen Tenny Tahamata op bas, Rob Heijne op drums en als gast Willem van der Schoof op Hammondorgel. Van de dertien songs zijn er acht van de hand van Sas zelf, terwijl er nog een extra radio-edit van “Life On The Line” op staat.
Net als op zijn andere cd's stelt Julian Sas ons ook hier weer niet teleur. Van het ingetogen “Life On The Line”, via de uptempo boogie “Bound To Roll” en de eigen versie van het Dylannummer “Highway 61 Revisited” is het van hoge kwaliteit, dat hier wordt geboden. Bijzondere indruk maken op mij nog de ballad “How Could I've Been So Blind”, een fantastische versie van de Rory Gallaghercover “Shadow Play” en het indringende “Burning Bridges”.
 
Conclusie:
Iets nieuws heeft Julian Sas met dit album niet gebracht. Hij slaat geen onbekende wegen in en experimenteert niet, maar blijft zijn richting trouw. En dat is prima, want dat doet hij gewoon erg goed. Hij laat hier weer horen tot de absolute top van de Nederlandse blueswereld te horen en m.i. kan hij zich meten met de groten uit de VS. 

Reacties

Zizy-Marlene op 09-04-2012 14:27
Hoi Eric... ik heb je een beetje verwaarloost.. Sorry... maar met mooi weer (je wat is dit al weer lang geleden in mijn gevoel :-() zit ik niet achter de PC en de laptop zie ik geen moer op buiten .. .. En ik heb het ook erg druk op het moment .. wel lekker .. maar als ik het een doe kan ik het ander niet hahahah\
Maar goed nu luister ik naar de fijne muziek/stem van Julian Sas
 
Want lezen is bijna onmogelijk .. ikl begrijp echt niet waardoor ik altijd alles in het soort van Afrikaans voor mij zie.
 
LIeve groet Wil.
Frenk op 11-04-2012 11:13
Hoi Eric
 
Goed te zien dat je weer terug bent van vakantie. Naar je zin gehad?
Deze cd heb ik natuurlijk al lang in de kast staan; dat is toch te begrijpen. Echt een klasseplaat weer.
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl