barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Meena Cryle - Feel Me
Bij Oostenrijk en muziek denk ik toch altijd eerst aan dijenkletsers, trekharmonica en onverstaanbare meezingers. Groot was mijn verbazing dus toen ik de eerste tonen van dit album hoorde. Onvervalste rockachtige blues.
Deze in 1977 geboren Meena Cryle kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Ze speelde in haar eerste bandje toen ze vijftien jaar oud was. Door haar reislustige karakter kwam zij in Afrika en de VS tot zij zich uiteindelijk in Wenen vestigde vestigde. Met haar langjarige partner Chris Fillmore op gitaar heeft zij na haar debuut “Try Me” van twee jaar geleden nu haar tweede album “Feel Me” uitgebracht. Van de twaalf songs zijn er tien eigen composities. Naast de al genoemde Fillmore op gitaar wordt zij ondersteund door drummer Jamie Little, die de cd ook heeft geproduceerd, de bassisten Marlene Lacherstorfer en Roger Innis. Daarnaast worden de keyboard bediend door Markus Marageter en vormen Werner Wurm, Sebastian Grimus en Manfred Holzacker samen de blazerssectie.
 
En samen hebben zij een album afgeleverd die ik moeiteloos kan aanbevelen. Het is een gevarieerde mix geworden van blues, bluesrock, ballads en soul. Meena heeft een prachtige stem met een prima bereik en is in staat deze te gebruiken voor zowel het stevige rockwerk als soulvolle ballads. Het gitaarwerk van Chris is op zijn minst uitstekend te noemen en hij beheerst de slide en de normale gitaartechniek, elektrisch en akoestisch en weet dit steeds op passende wijze in te zetten.
Opvallende nummers zijn o.m. het van Kiss bekende “I Was Made For Loving You”, dat hier een geheel eigen versie krijgt, en “Come To Mama” van Etta James. Vermeldenswaard zijn nog de eigen songs “Beg Like A Sinner” met drijvend slidewerk van Chris, de klassieke bluessound van “Stay Away From Me Baby” en de titelsong “Feel Me” waar de zuidelijke soul uitspat.
 
Conclusie:
Een uitstekend album van een grandioze zangeres en een absolute aanrader voor liefhebbers van gevarieerde en stevige soulblues.
 

Reacties

Frenk op 18-04-2012 11:33
Inderdaad, Oostenrijk en blues is iets wat je niet snel met elkaar in verbindng brengt. Maar deze Meena heeft een prima strot. Echt heel erg goed.
Ben benieuwd naar de volgende 'tip'
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl