barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Eric Bibb - Deeper In The Well
Als iemand uit een muzikaal nest komt dan is het Eric Bibb wel. Hij werd in 1951 in New York geboren en zijn vader, Leon Bibb maakte toen deel uit van de folkrevival. Pete Seeger en Paul Robeson waren huisvrienden, laatstgenoemde zelfs zijn peetvader, en John Lewis van het Modern Jazz Quartet is zijn oom. Eric kreeg zijn eerste gitaar op zijn zevende en hij kan een virtuoos op het instrument worden genoemd. Buiten de normale 6-snarige gitaar speelt hij ook op een 7-snarige en een 9-snarige, terwijl hij ook op de banjo flink te keer kan gaan. Hij maakt al sinds vier decennia opnamen en is voor zijn laatste album “Deeper In The Well” in zee gegaan met het Canadese Stony Plain label, dat zich specialiseert in folk, blues en rootsmuziek. En het eerste resultaat mag naam hebben.
Op dit album verkent Bibb zijn blues- en folkafkomst. Hij wordt hierop begeleid door Grant Dermody (harmonica), die een prominente rol toebedeeld heeft gekregen, Dirk Powell (contrabas, accordeon), Cedric Watson (fiddle), Danny DeVillier (drums) en Christina Balfa (cajun triangel). Van de dertien songs zijn er zeven door Bibb geschreven, vier traditionals en twee covers.
Buiten de opener “Bayou Belle”, dat gaat om de vleselijke aantrekkingskracht van een bepaalde vrouw, stralen alle songs een sterke maatschappelijke betrokkenheid uit, hetzij in het verleden dan wel het heden. Hij is op zijn best in de traditionals “Sinner Man” en “Boll Weevil”. Van zijn eigen songs springen voornamelijk “In My Time”, “Sittin' In A Hotel Room” en “Music” eruit. Bob Dylans “The Times They Are A Changin'” krijgt een vloeiende uitvoering.
 
Conclusie:
Eric Bibb heeft weer een zeer geslaagd album gemaakt. Hij is hierop teruggegaan naar zijn wortels en weet blues en folk samen te smelten tot een coherent geheel. Ook na meer dan veertig jaar vermijdt Bibb in herhaling te vervallen en weet hij nog steeds te boeien.
 

Reacties

Zizy-Marlene op 08-05-2012 12:11
Ik heb nog niet de energie.. om inhoudelijk te reageren.. dus geef ik alleen even de groetjes af.
 
Liefs Wil/Zizy
Sari A. Matinlassi - Bibb op 08-05-2012 16:49
Hello Eric,
Thank-you for sending through your review.
 

All the best,
Sari & Eric
Frenk op 09-05-2012 15:07
Heel mooi. Vorige week ben ik nog naar hem wezen kijken in l'Esprit. Een fantastisch optreden. De cd heb ik ook in huis en kan mij alleen maar aansluiten bij jouw mening hierover.
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl