barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Albert Collins – Live From Austin Tx (cd & dvd)
Voor fans van de bijna twintig jaar geleden overleden Albert Collins waren de afgelopen jaren uitstekend te noemen. Er wordt gelukkig weer oud livemateriaal van hoge kwaliteit gevonden en uitgebracht.
Ook dit concert, dat op 28 oktober 1991 in Austin is opgenomen, is van prima kwaliteit en geeft Albert Collins in topvorm weer. Alberts band bestaat uit gitarist Derek O'Brien, bassist Johnny B. Gayden, organist Reece Wynan, drummer Soko Richardson en een blazerssectie met Jon Smith op saxofoon en trompettist Steve Howland.
Dat Collins op dreef is is meteen duidelijk bij de opener, het instrumentale “Mr. Collins, Mr. Collins”, gevolgd door “My Woman Has A Black Cat Bone” en een uitstekende versie van het bekende “Ice Man”, waar beide gitaristen proberen elkaar de loef af te steken. Na al het geweld volgt een paar minuten rust met de slowblues “Lights Are On But Nobody's Home”, met een paar prachtige solo's van sax, orgel en natuurlijk beide gitaren. “Put The Shoe On The Other Foot” is een swingende funkblues, zoals we dat van Collins kenen. Dan volgen Guitar Slims “The Things That I Used To Do”, een prachtige blues met onderkoelde solo's van zowel Collins als O'Brien, en het funky “Head Rag” met opwindend baswerk van Gayden. Via het uptempo “Travelin' South” zijn we bij de uitsmijter, het dertien minuten lange “Frosty” aangeland. Buiten de lang uitgesponnen solo's is het leuk om te zien hoe Collins al gitaar spelend het publiek inloopt met een tientallen meters lang snoer aan zijn gitaar.
 
Conclusie:
Oorspronkelijk was dit optreden opgenomen voor een tv-show. Deze cd/dvd bevat enkele nummers, die nooit eerder zijn uitgezonden. Het is een mooie aanvulling op iedere Albert Collins-collectie. Collins en zijn band waren in topvorm deze avond . Mooi dat dit is vastgelegd.
 
 

Reacties

Frenk op 21-06-2012 11:11
Top, weer een voor mijn verlanglijst.
 
Greetz
Frenk
Han de Tekort op 23-06-2012 08:00
Albert Collins -> altijd goed!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl