barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Clare Free - Dust And Bones
Het lijkt er wel op dat we laatste worden overspoeld met vrouwen met gitaar, die het mannenbolwerk 'de blues' te lijf gaan. Bonnie Raitt laat ik even buiten beschouwing, want die draait al wat decennia mee, maar je denkt dan ook al snel aan Ana Popovic, Erja Lyytinen om er maar een paar te noemen. De Engelse Clare Free is er ook zo een. En deze uit Oxfordshire afkomstige dame heeft jarenlang keihard gewerkt. Ze heeft gespeeld in bands met Matt Schofield en heeft tours gedaan met Larry Garner en Dana Gillespie.
Met “Dust And Bones” ligt nu haar tweede album in de winkels. Ze heeft alle songs zelfgeschreven. Haar begeleidingsband bestaat uit bassist Dave Evans, drummer Pete Hedley en tweede gitarist Matt Allen. Na haar eersteling “Be Who You Are” uit 2010, die ik wat te clean vond klinken was ik benieuwd hoe deze zou gaan klinken. Maar de eerste maten laten meteen horen dat het wel goed zit: flink rockende blues en boogie. Allemaal niet echt origineel, maar gewoon aangenaam en goed gebracht. Ze is een uitstekende gitarist en goede zangeres en de band zorgt voor een prima begeleiding.
Waar Clare wel in uitmunt zijn de originele songs met onderwerpen die na aan het hart liggen en niet snel aangesproken worden. De titelsong “Dust And Bones” beschrijft de beëindiging van een relatie, de rockende boogie“Small Miracles” gaat over de angst voor een miskraam en het onderwerp stalking wordt bezongen in stevig rockende “Creepy”. Mijn favoriete song is het mooie “Scars”, waar zij zingt over innerlijke schoonheid en pesterij op school.
 
Conclusie:
Muzikaal gezien is het sowieso een sterk album geworden, maar de kers op de taart komt vooral van de mooie en zeer persoonlijke teksten en onderwerpen. De band speelt strak en geeft Clare de ruimte zich te laten horen. De songs zitten goed in elkaar en zijn gevarieerd.
 

Reacties

Frenk op 07-06-2012 14:44
Klinkt goed, klinkt heel goed. Greetz Frenk
Clare Free op 08-06-2012 10:25
Hi Eric

Thank you very much for the lovely review!

By the way, would you like me to add you to my monthly email with all the latest news and tour dates?
 
All the best
Clare
Zizy-Marlene op 08-06-2012 21:53
YEAHHHHHHHH goed hoor. Wat jammer he Eric .. dat het weer , weer niet meezat met de Blues route .. het was echt te koud om aan een tafel te hangen of in een stoel te gaan zitten .althans voor mij dan . Ja echt jammer .. ook voor de artiesten . een beetje meer publiek en mooi weer is toch altijd leuker.
 
liefs
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl