barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Nico Wayne Toussaint - Lonely Number
Met zo'n naam kun je waarschijnlijk alle kanten op. Het Nederlandse 'Nico', 'Wayne' plaats je dan weer in het Engelstalige gebied en 'Toussaint' denk je als bluesfan onwillekeurig aan New Orleans.
Tja, jammer dan, de heer Toussaint komt uit Frankrijk. Maar al zo'n kleine vijftien jaar verblijft hij regelmatig in de VS en zo'n vier jaar geleden is hij helemaal naar Florida verhuisd.
Nico Wayne Toussaint is een harmonicaspeler van de bovenste plank. Iemand die praktisch zijn hele leven al de smoelschuif bespeelt en al diverse keren is gekozen als 'Harmonicaplayer of the year'. “Lonely Number” is alweer zijn negende album en naast zijn begeleiders Florian Royo (gitaar), Kevin Mark (bas) en Nicky Estor (drums) krijgt hij ook hulp van Rod Piazza, Guy Davis Mike Welch en nog een paar.
 
De meeste nummers zijn van de hand van Toussaint zelf, waarbij drummer Estor zich meestal over de tekst ontfermde. Het is duidelijk dat hij is geïnspireerd door de rauwe volle Chicagosound in de traditie van mensen als James Cotton en Billy Branch. Zijn spel is misschien wat minder rauw te noemen, maar al te glad is het ook weer niet. Hij heeft een mooie, duidelijke zangstem, waar je af en toe nog wel een licht Frans accent in kan ontdekken. Maar dat geeft niets, dat heeft ook wel een bepaalde charme.
Nummers die een bijzondere indruk op mij hebben gemaakt zijn “How Long To Heal” een duet met Guy Davis, de slowblues “She Comes And Go” en “Dealing With The Devil” van de eerste Sonny Boy Williamson. Mijn persoonlijke favorieten zijn “My Own Medicine”, waarin hij wordt bijgestaan door de chromatische schuif van Rod Piazza, en “Deep Down Florida” met de cigarboxgitaar van JP Soars.
 
Conclusie:
Een uitstekend album van een prima harmonicaspeler. Het album is gevarieerd en bevat alles van ballads tot uptempo en ook jazzy songs. Het is duidelijk dat we hier te maken hebben met iemand, die uitkomt voor zijn invloeden, maar op zijn beurt ook weer een grote invloed zal worden voor een heel nieuwe generatie.  

Reacties

Frenk op 27-06-2012 14:49
Te gek. Mooi filmpje, ik geloof zelfs dat ik ze toen op de radio heb gehoord.
 
Greetz
Frenk
Zizy-Marlene op 27-06-2012 17:09
GOED!
 
groets Wil/Zizy
Ronald van Oudheusden op 28-06-2012 07:10
Leuk! Top! Succes... Muzikale Groet, Ronald van Oudheusden
Nico Wayne Toussaint op 29-06-2012 11:14
Hello Eric,
 
Thank you for the revue ... and for the translation !
 
Best regards,
Nico
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl