barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ainslie's Vibes – Standing Ten Feet Tall (And Raging Like A Bull)
De Engelse gitarist Tim Ainslie is geen nieuw gezicht aan het bluesfirmament, maar voor het grote publiek nog onbekend. Al sinds 1997 is hij professioneel muzikant, heeft in diverse bands gespeeld en al vijf albums uitgebracht. Zijn drukke tourschema van meer dan 250 optredens per jaar bracht hem door heel Europa en gaandeweg maakte hij naam. Hij werd de gitarist waar gitaristen naar kwamen kijken.
Sinds enige tijd is hij met zijn eigen band, Ainslie's Vibes, begonnen en na een zeer goed ontvangen ep “The People Have Spoken” ligt nu de eerste volwaardige cd in de winkels. De band bestaat naast Tim nog uit bassist Roy Little en drummer Alex Best. Op dit album “Standing Ten Feet Tall (And Raging Like A Bull)” staan uitsluitend zelfgeschreven nummers en geen covers.
 
Het album bestaat uit tien vooral vlotte nummers, die het midden houden tussen blues en rock 'n roll met zo hier en daar een snufje jazz. Al vanaf de eerste tonen van de opener “The Might Of The Mighty” is duidelijk dat de tweemansritmesectie de zaak zeer strak houdt en Tim de gelegenheid geeft zijn kunsten te vertonen.
Elk nummer is gewoon goed te noemen, maar een enkeling springt daar nog bovenuit. Ik noem onder meer het rauwe “Long Long Way From Home”, het jumpbluesachtige “Tim's Crones” met een stuwende walking bass, het ingetogen “Blue Eyes” en “Divine Intervention” met opwindend gitaarwerk. Ook tekstueel staat Tim zijn mannetje. Luister maar eens naar het zielig aandoende “Mid-Life Crisis Blues”. Je zou zo medelijden met hem krijgen.
 
BarnOwlBlues vindt:
Een uitstekend album van drie prima muzikanten. Het is duidelijk dat ze elkaar al lang kennen en goed op elkaar zijn ingespeeld. Ondanks het feit dat alle songs uptempo zijn is het voldoende gevarieerd, zodat je tussendoor niet verlangd naar een ballad of slowblues om even op adem te komen.
 

Reacties

barnowlblues op 21-07-2012 07:20
xx
Tim Ainslie op 22-07-2012 09:15
Hi Eric,

Thanks very much for this, if you could send me a translation that would be great - I cannot seem to translate it on the internet for some reason... not sure why..?

Regards,
Tim.
Frenk op 22-07-2012 22:08
Een onbekende voor me. Klinkt verdomd goed.
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl