barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Bonnie Raitt - Slipstream
Toen bekend werd dat Bonnie Raitt weer de studio in was getrokken om een nieuw album op te nemen begon de geruchtenstroom op gang te komen. Immers, het was zeven jaar na haar laatste album en op het persoonlijke vlak waren een aantal dramatische gebeurtenissen voorgekomen. Het album verschijnt op het eigen label van Raitt, genaamd Redwing Records, wat haar de vrijheid geeft op te nemen wat zij wil zonder druk van een platenmaatschappij.
“Slipstream” kan in wezen in tweeën worden gedeeld. Een deel komt voort uit de samenwerking met de excentrieke bluesman John Henry. Over een periode van drie dagen zijn in Henry's eigen studio een tiental nummers opgenomen met de medewerking van zijn band. Hiervan zijn er vier op deze cd terechtgekomen: het met Loudon Wainwright III geschreven “You Can’t Fail Me Now” en “God Only Knows” en twee nummers van Bob Dylan “Million Miles” en “Standing In The Doorway”. Stuk voor stuk zijn het juweeltjes, waarbij vooral de twee Dylan-songs opvallend goed bij Raitts stem passen.
Op de andere acht songs wordt Raitt begeleid door haar eigen band bestaande uit George Marinelli (gitaar), James “Hutch” Hutchinson (bas) en Ricky Fataar (drums) met als extra nog Mike Finnigan op keyboards. Verder speelt Al Anderson gitaar mee op de drie van hem vertolkte nummers, waarvan de akoestische “Not Cause I Wanted To” naar mijn mening het mooiste is.
 
De beste songs zijn naar mijn mening “Down To You” met een door merg en been gaande slidegitaar en het stampende “Split Decision”.
Opvallend is de reggae-achtige vertolking van Gerry Rafferty's “Right Down The Line” wat is uitgebracht als single. Hiermee bewijst Raitt eens te meer dat zij nummers van anderen kan oppakken en naar haar toe kan trekken om er een echte Raittsong van te maken.
 
Conclusie:
Naar mijn mening is “Slipstream” een van de beste albums uit de inmiddels ruim veertig jaar lange carrière van Bonnie Raitt. Niets meer en niets minder. Een welkome terugkeer van deze bluesveteraan.
 
  

Reacties

Frenk op 31-07-2012 15:41
Grote klasse, deze cd. Ik heb hem al in huiis. Bonnie kan bij mij geen kwaad doen, die is altijd goed.
"Bonnie kom je binnen spelem...."
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl