barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Veldman Brothers, Eetcafé East End, Moordrecht 30 juni 2012
The Veldman Brothers
Eetcafé East End, Moordrecht 30 juni 2012
 
Wat doe je als enkele weken geleden de live-cd hebt ontvangen, die een aantal malen hebt beluisterd en er vol lof over hebt geschreven. Dan wil je ook horen of die mannen in het wild ook zo klinken. En wat een geluk als ze dan al vrij snel in de buurt komen om het allemaal eens te laten horen. Het is niet zo dat ik niet wist hoe ze klinken; ik heb de Veldmannetjes al vaker zien optreden. Maar goed, een dergelijke gelegenheid laat ik niet aan mij voorbij gaan.
 
East End is een gezellig eetcafé aan de rand van Moordrecht. Intiem, met andere woorden niet al te groot dus. Bij aanvang van het optreden stonden er jammer genoeg niet al te veel mensen en dat werd tijdens de show er niet veel beter op. Misschien des te beter want het was er warm en benauwd genoeg.
Voor degenen die ze nog niet kennen zal ik ze nog even voorstellen. De Veldman Brothers is een band uit de omgeving van Zwolle, bestaande uit de broers Gerrit (zang, gitaar) en Bennie Veldman (orgel, harmonica, zang), Marco Overkamp (drums) en Donald van der Goes (bas). Met zijn vieren timmeren de heren al enkele jaren behoorlijk aan de weg, wat o.m. heeft geresulteerd een een aantal behoorlijk goede cd's.
 
Het optreden bestond uit twee sets en daarin werden sowieso de songs van het laatste album “Bringin' It To You Live” aangevuld met diverse andere nummers uit hun oeuvre gespeeld. En deze nummers werden met een behoorlijke inzet en muzikaliteit gebracht. De basis werd door Marco en Donald behoorlijk strak doch swingend gehouden, waarmee Bennie en Gerrit de gelegenheid kregen volop te keer te gaan. Het door de vier heren getoonde enthousiasme werkte behoorlijk aanstekelijk en bijna niemand in het publiek kon stil blijven staan.
Persoonlijk vond ik het geluid niet optimaal. Vooral in de hardere nummers was de zang vaak slecht te horen en af en toe deden de hoge tonen behoorlijk zeer aan de oren. Maar goed, daarvoor hadden we ooit al eens oordopje aangeschaft en nadat de oren hiervan voorzien waren was dit beter te verdragen.
 
Maar dit doet alles niets af aan het feit dat de Veldman Brothers hier wederom een uitstekend optreden hebben verzorgd. Enkele jaren geleden zijn zij al eens gekozen tot beste Nederlandse bluesband en in die hoge regionen begeven zij zich nog steeds.
 
 
 
De bij dit artikel geplaatste foto's zijn van de hand van Kuno Mooren. Meer foto's zijn HIER te bewonderen.

Reacties

Bennie Veldman op 05-07-2012 10:10
Mooie review.
En leuk elkaar kort ff te spreken.
 
Groet
Bennie
Frenk op 09-07-2012 11:15
Zo te lezen jammer dat ik het heb gemist. Ach ja, volgende beter.
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl