barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Frankie Chavez - Family Tree
Portugal heeft zijn eigen soort van Blues. Fado heet dat. Dachten we. Nee, het is omdenken geblazen, ook uit Portugal komt echte Blues. En de man die ons dat duidelijk maakt heet Frankie Chavez. Een multi-instrumentalist die diverse soorten gitaren bespeelt in verschillende toonsoorten, daarnaast voor zichzelf gemaakte drums en percussie en diverse effectpedalen. Het resultaat mag er zijn en steekt, nadat de White Stripes ermee zijn opgehouden, de 'New Blues' van bands als de Black Keys naar de troon.
 
 
Na twee jaar geleden een EP uitgebracht te hebben is onlangs zijn debuutalbum “Family Tree” verschenen. Op een enkel nummer na is Chavez alleen met zang, gitaar, drums of wat voor instrument hij dan ook in zijn vingers heeft kunnen krijgen. Niet alleen daarmee dringt de vergelijking met ene Ry Cooder zich op. Ook de verhalende manier waarop hij zijn teksten gebruikt doen aan de grootmeester denken.
Frankie Chavez is iemand die verschillende vormen van blues in zich heeft opgenomen en het op dit album op geheel eigen wijze brengt. Het resultaat is een zeer gevarieerd album met zeer eigenzinnige blues geworden en zeker een aanrader voor mensen die niet bang zijn de grenzen wat te verleggen.
 
 
Meer informatie op www.frankiechavez.com
 

Reacties

Frankie Chavez op 01-09-2012 09:16
Hi Eric!
 
Thank you very much for your email and for your Review. I feel greatly honoured with your words!
 
Thanks for the translation! When I read the original article I couldnt really understand the "white stripes" and "black keys" part. But now I got it! Thanks!
So you write musical articles?
Frenk op 01-09-2012 10:11
Klinkt goed. Blues uit Portugal, wie had dat gedacht. Zo zie je maar.
 
Goed weekend
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl