barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
P.A.F. (Palthe and Friends) - Heading For Crazy Times
P.A.F. is gelegenheidsformatie en de naam staat voor Palthe and Friends. De band bestaat sinds 2007 en bestaat uit naamgever Jan Palthe (zang, gitaar), Peter Romijn (zang, alt- en baritonsax), Kjartan Jónsson (bas, zang), Sicko Octovianus (drums, zang), Marieke Immink (zang, backgroundzang) en de achtergrondzangeressen Annebelle Romijn en Diane van Gelder.
De aanleiding van het ontstaan van de band is behoorlijk droevig te noemen. Jan Palthe had al in 2001 zijn gitaar aan de wilgen gehangen. Zijn zoon Sjoerd (bijnaam: Chewy) kreeg botkanker en kort voor zijn dood deed hij zijn vader beloven de muziek weer op te pakken.
 
P.A.F. is een band die lekker rauwe bluesrock brengt. Het geluid doet regelmatig aan dat van Herman Brood en zijn Wild Romance denken. Dat is althans de indruk die ik meteen krijg bij het beluisteren van het eerste nummers “Bad News” en “A Real Friend”. Rauw en ongepolijst, een blaffende sax die vrij dominant aanwezig is, scherp gitaarspel en de achtergrondzang; het zijn allemaal ingrediënten die naar meer smaken. Alle songs zijn door Palthe zelf geschreven en de teksten zijn soms vrij persoonlijk, vooral het aan zijn zoon opgedragen “Chewy”.
De beste songs zijn naar mijn mening het aanstekelijke “No Money No Love” en “Living On The Edge” met een prachtige gitaarsolo. Het is jammer dat het geheel af en toe niet helemaal zuiver is. Vooral Jans stem zit er wel eens naast. De band zit degelijk in elkaar en muzikaal gezien valt er verder niets op aan te merken.
 
Conclusie:
P.A.F. heeft een behoorlijke cd gemaakt. Muzikaal zit het allemaal vrij goed in elkaar. Jammer alleen van die paar steken, die ik al noemde, die ze hebben laten vallen. Ik denk dat ze live hun mannetje wel staan.
 
 

Reacties

Frenk op 04-08-2012 10:36
Hey
 
De zang is misschien niet perfekt, maar mzuikaal is het allemaal prima. En wat een gitaarsolo! Lijkt me sowieso een prima band op een festival.
 
Fijn weekend
Frenk
Zizy-Marlene op 04-08-2012 17:55
IK ben er nog steeds niet achter waardoor het komt dat ik alles in het Afrikaans lees.. dat is niet te doen en ik vind het niet leuk.. maar helaas.. .. dus luister ik zo af en toe maar even naar de muziek.. .. en nu naar een mooie gitaar solo.. Ik zeg met frenk .. de zang is minder..
 
liefs en weer tot horens.
Frenk op 05-08-2012 17:11
Ik weet niet hoe het komt, maar ik lees gewoon alles in het Nederlands. Goed te begrijpen allemaal
 
Greetz
Frenk
Zizy-Marlene op 05-08-2012 17:31
Aha dan weet ik nu hoe het komt.. als het geschrevenwoord in het Engels is .. dan vertaald google het automatisch in het Hollands.... ik heb nu geprobeerd om de originele vertaling in te schakelen.. maar dan krijg ik het bericht er is een fout opgetreden tijdens het vertalen.. nou fijn .. maar goed ik weet nu waar Het aan ligt
 
 
Dank je wel Frenk.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl