barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Southside Blues Revue: Hillegersberg Jazz Festival – 25 augustus 2012
Na jarenlang min of meer als de vaste begeleidingsband van Magic Frankie te hebben gefungeerd heeft de Southside Blues Revue sinds enige maanden een nieuwe zanger alsmede twee blazers in zijn gelederen opgenomen. Ondanks het feit dat de basis met Armando Jansen (zang, gitaar), Ruud Spetter (drums), Pim Spetter (keyboards) en Mark Harmsma (basgitaar) hetzelfde is gebleven is het geluid met de komst van zanger Jay Bodean en de saxofoon en trompet van de Southside Horns duidelijk anders geworden. Van de pure cityblues van Magic Frankie is nu een meer soulachtige weg ingeslagen.
Voor een groot deel is daar de stem van Jay Bodean debet aan en de ondersteuning van de blazers maken dit soulgevoel helemaal af. Bodean, die eigenlijk Jay van Feggelen heet, is gezegend met een stem die doet denken aan een combinatie van Paul Rodgers en Tom Jones. Hij is al actief in de muziek vanaf de zeventiger jaren en we kennen hem onder meer van zijn werk bij de hardrockband Bodine.
 
   
 
Tijdens een bijna twee uur durende set boden de mannen door een flink aantal covers en wat eigen werk een mooie reis door de geschiedenis van de bluesmuziek. Songs als “Before You Accuse Me”, het schitterende “Only Getting Second Best”, “Blue Monday”, “The Thrill Is Gone”, “T-Bone Shuffle” en “Johnny B. Goode” passeerden de revue en zorgden er al snel voor dat het aan het begin wat matig aanwezige publiek snel groeide en de ruimte voor het podium gevuld werd.
Gesteund door de strakspelende ritmesectie van Ruud en Mark kregen Pim en Armando voldoende ruimte om hun werk op respectievelijk toetsen en gitaar te doen. Werd Armando bij Magic Frankie nog grotendeels in een begeleidende rol gedrongen, hier kon hij zich uitleven op de snaren. De toevoeging van een blazerssectie, bestaande uit saxofonist Robbert Tuinhof en trompettist Max Groenen, geeft de blues van de SSBR een extra dimensie mee.
En dan de stem van Jay Bodean. Wat een strot heeft die man. Een rauwe volle stem, die perfect past bij de blues en er gevoel aan meegeeft.

Ik volg de Southside Blues Revue nu al een paar jaar en heb ze diverse keren zien optreden. Bij ieder optreden zag je de band beter worden, maar nu bij het aantrekken van Jay en de blazerssectie hebben ze een een flinke sprong voorwaarts gemaakt. Dit werd eens te meer duidelijk bij dit uitstekende optreden in Rotterdam.

Reacties

Zizy-Marlene op 28-08-2012 12:58
Je hebt genoten.. dat haal ik zo uit je verhaal....
 
Groets Wil/Zizy
Frenk op 29-08-2012 09:19
Volgens mij was dat een mooi feestje. De band Bodine zegt mij ook nog wel iets. Volgens mij heb ik er nog wel ergens een cassettebandje van. Ik ga er eens naar op zoek.
 
Greetrz
Frenk
armando op 29-08-2012 12:50
Hey Eric ! thnx voor je mooie recensie en tof dat je er was! tot snel !
barnowlblues op 30-08-2012 08:23
Het was inderdaad een feestje.
 
@ Armando - Het was ook leuk jullie weer eens te spreken en te zien spelen, vooral in deze nieuwe samenstelling. En eh...., we wachten het kaartje af
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl