barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Blasters - Fun On A Saturday Night
De Blasters uit Zuid-Californië zijn niet bepaald nieuw te noemen. Al in 1979 werd de band opgericht door Phil Alvin (zang, gitaar, harmonica), zijn broer Dave Alvin (gitaar), John Bazz (bas) en Bill Bateman (drums). De band is duidelijk beïnvloed door blues, maar heeft ook raakvlakken met rock 'n roll, punkrock en rhythm 'n blues. In 1986 verlaat Dave de band en deze gaat met diverse andere gitaristen door. De bekendste daarvan is wel Hollywood Fats.
De muziek van de Blasters is in de loop van de jaren in diverse tv-series en films te horen en er verschijnen tot 2005 een aantal albums. Dan is het een paar jaar stil en onlangs verscheen “Fun On A Saturday Night”. De band bestaat naast de oerleden Phil Alvin, Bazz en Bateman, die na jarenlange afwezigheid weer is teruggekeerd, uit gitarist Keith Wyatt. Daarbij worden deze nog bijgestaan door Exene Cervenka (zang), Kid Ramos (Baja Sexto) en achtergrondzangers Eddie Nichols en Jeff Neal.
 
Op de cd wordt een behoorlijk scala aan muzikale variëteit geboden en we krijgen hier alles van blues tot soul en van rock tot country voorgeschoteld. Twee songs zijn van eigen hand en de andere tien zijn covers van o.m. Gatemouth Brown, Sonny Boy Williamson II, Magic Slim en – misschien verrassend – nummers die door Johnny Cash en Jackson Browne zijn gespeeld. En er is niets op tegen om nummers van anderen te spelen, mits het maar goed en origineel wordt gedaan. En ik kan iedereen verzekeren dat dat het geval is. Bazz en Bateman houden de basis strak, Wyatts gitaar verlucht de boel met klaterende licks en Alvins heldere zang is duidelijk en neigt zo af en toe naar wat rauwheid. Maar dan op een prettige manier.
Met het rockende “Well Oh Well” wordt de luisteraar gegrepen en met nummers als het van Cash/Carter bekende “Jackson”, hier in duet gezongen met Exene Cervenka, Magic Sams “Love Me With A Feeling” tot en met het door broer Dave geschreven “Marie Marie” wordt deze niet meer losgelaten. De beste songs zijn naar mijn mening de rockende titelsong “Fun On A Saturday Night”, de slowblues “No Nights By Myself” en een Spaanstalige versie van eigen classic “Marie Marie”. Op het laatste nummer speelt Kid Ramos mee op de baja sexto, een Spaanse versie van de 12-snarige gitaar, die vooral in de Mexicaanse muziek wordt gebruikt.
 
Conclusie:
Een prima album dat, als het maken net zo leuk was als het beluisteren, de heren een prima tijd in de studio heeft gegund. Het enige kritiekpunt dat ik heb is dat ik een kleine 36 minuten gewoon te kort vind. Daar hadden er naar mijn mening best minstens nog twintig bij gemogen.
 
 

Reacties

Frank Roszak op 01-08-2012 20:35
Thank you Sir
Frenk op 02-08-2012 16:41
Ik ken ze, topband. Ben erg benieuwd aar de cd.
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl