barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Hans Theessink & Terry Evans - Delta Time
Vier jaar geleden hadden de heren Theessink en Evans de koppen al eens bij elkaar gestoken, wat toen resulteerde in het prachtige album “Visions”. En blijkbaar vonden zij het de hoogste tijd weer eens iets samen te gaan doen. En voor goede blues is het altijd de hoogste tijd, dus was dit een zeer prijzenswaardig streven.

De al vele jaren in Wenen woonachtige Enschedeër Theessink wordt wel Europa's grootste bluesexport genoemd. Terry Evans is afkomstig uit Vicksburg, Mississippi en kan terugkijken op een carrière van meer dan vijftig jaar. Theessinks donkere bariton en Evans' soulvolle stemgeluid passen uitstekend bij elkaar en ook wat gitaarspel betreft kunnen zij zich aan elkaar meten. Toen Theessink op een gegeven moment Ry Cooder in een aantal nummers te horen zei Evans doodleuk, “dan bel ik hem toch even”. Waarop deze even langskwam en ook nog op een drietal songs te horen is.
 
“Delta Time” is opgenomen in Los Angeles en is gespeend van alle opsmuk. Gewoon twee gitaren, twee zangers en wat achtergrondzang. Meer niet. En meer is ook niet nodig. Dat is meteen bij de eerste song, het titelnummer “Delta Time” duidelijk. Het eerste deel wordt door Hans gezongen, het tweede deel door Terry. De begeleiding bestaat uit de gitaar van Evans en de banjo van Theessink. Het achtergrondkoor geeft het geheel een gospelachtige sfeer mee. Het tweede nummer “Blues Stay Away From Me” is een treurige blues, dat door de slidegitaar van Ry Cooder nog eens een extra melancholische dimensie krijgt. Van de dertien songs op deze cd zijn er vijf van de hand van Theessink en of het nu de originelen zijn of covers; het zin allemaal juweeltjes.
Songs die het waard zijn nog extra te vermelden zijn de bijna negen minuten durende versie van J.B. Lenoirs “Down In Mississippi”, “Shelter From The Storm” met geniaal gitaarwerk van Cooder en het prachtige “Pouring Water On A Drowning Man”. Een song die een beetje uit de boot valt is het vrolijke “The Birds And The Bees”, een nummer dat iedereen wel kent. Leuk details is dat Terry Evans hiermee als lid van The Turnarounds zo'n vijftig jaar geleden al een grote hit had.

Conclusie:
Een fantastisch mooi album. Meer hoef ik er gewoon niet over te zeggen. Toch doe ik het. Hans Theessink en Terry Evans behoren bij die weinige artiesten die geen opsmuk en gedoe nodig hebben om mooie en veelzeggende muziek te maken. Een absolute aanrader.

Down In Mississippi


Reacties

Frenk op 01-10-2012 09:52
Ik ben een fijn van allebei, dus deze ga ik zeker aanschaffen. Bedankt weer voor de tip.
 
Greetz
Frenk
Frank Roszak op 01-10-2012 11:11
Thanks Eric.. Appreciate it Hope you had a good holiday

Regards
Frank Roszak
Han de Tekort op 02-10-2012 10:17
Biede zijn uitstekende artiesten. Dat moet gewoon goed zijn. Ik ga er zeker eens uitgebreid naar luisteren.
 
Gr. Han
Hans Theessink op 16-10-2012 08:54
Hallo Eric,
 
 Bedankt voor de recensie.
  
Groeten uit Enschede, Hans  
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl