barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mike & the Mellotones – 1+1=3
Al sinds hun oprichting in 1993 is Mike & the Mellotones een vaste waarde binnen de Nederlandse en Europese. Met hun duidelijk op Texasblues geënte spel hebben zij een enorme livereputatie opgebouwd en dit wordt nog extra bevestigd met hun albums.
Na een tijdje als viermansformatie door het leven te zijn gegaan is in 2009 het de draad als trio weer opgepakt. En zeer succesvol, als we aan hun optredens terugdenken.

Met het album “1+1=3” bewijzen de mannen eens te meer tot de top op hun gebied te horen. Na een vertraging van enkele maanden is afgelopen week eindelijk deze langverwachte cd verschenen.  
Rockende Texasblues is nog steeds de basis; dat is duidelijk te horen in nummers als “Moan And Groan” en “Just A Dream”. Maar ook experimenten, zoals de murmelende stemmen op de achtergrond in “He's Gonna Step On You Again”, of “Stand Tall!”, dat mij aan Grand Funk Railroad doet denken, gaat de band niet uit de weg. En wat te denken van het countryachtige “W-O-R-R-Y”, dat je bij bluesrockers als hen niet zou verwachten, maar dat toch zorgt voor een prima afwisseling.
 
BarnOwlBlues vindt:
Een uitstekend album van een band die allang zijn sporen heeft verdiend, maar niet blijft stilstaan en zich steeds verder ontwikkelt.
 

Reacties

Frenk op 05-09-2012 12:09
Een goede band, ik heb ze al diverse keren gezien. De cd ga ik kopen!
 
Greetz
Frenk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl