barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Bluesbones - Voodoo Guitar
Eerder schreef ik al eens in een recensie dat er uit België de laatste jaren erg goede muziek komt. En dat geldt ook voor blues. The Bluesbones is een nieuwe formatie, bestaande uit Nico De Cock (zang), Andy Aerts (gitaar), Ronald Burssens (bas) en Dominique Christens (drums) en de jonge gitarist Stef Paglia.

Het eerste optreden van de band was in mei en nu al, net vier maanden later, is hun eerste cd al uit. En denk niet dat het een afgeraffeld werkje is geworden. Niets van dat alles, het is een uitstekend album geworden. Het genre waarin de heren zich bewegen is duidelijk bluesrock te noemen, maar dan van het verfijnde soort. De songs, gedeeltelijk zelfgeschreven en de rest zijn prima gebracht covers, variëren van aanstekelijk stampwerk tot meeslepend ballads.
Het stevige “The Witchdoctor” zet meteen de toon. Nico is een uitstekende zanger met een ietwat rauwe, volle stem. De ritmesectie is prima op elkaar ingespeeld en houdt de hele boel straks. Opvallend is het gitaarwerk van het 18-jarige talent Stef. Het is niet minder dan indrukwekkend te noemen. Verdere songs die het waard zijn genoemd te worden zijn het fantastische titelnummer “Voodoo Guitar” en de twee versies van “Believe Me”. De eerste versie is prachtig en meeslepend gezonden met prachtig gitaarspel van Paglia en van de tweede is een versie gemaakt met strijkers en pianobegeleiding.
 
BarnOwlBlues vindt:
Een meer dan uitstekend album en een absolute aanrader voor liefhebbers van stevige blues.

 
 


Reacties

Frenk op 28-09-2012 14:21
Je bent weer helemaal terug, goed om weer wat te lezen. Ben heel benieuwd naar deze band. Op het filmpje klinkt het prima.
 
Greetz
Frenk
Nico de Cock op 29-09-2012 09:50
hey eric,

hartelijk bedankt voor de mooie woorden.
we waarderen dit enorm.

greetz,
nico
Han de Tekort op 30-09-2012 11:06
Goed om te zien dat je weer terugbent. Deze band klinkt erg goed; ik ben erg benieuwd naar de cd en zal er naar op zoek gaan.
 
Gr. Han
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl