barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Arthur Adams - Feet Back In The Door / Like Only She Can Do
Het is niet de gewoonte om singles te recenseren, maar toen mij met klem werd gevraagd deze toch maar goed te beluisteren besloot ik nadat de cd-speler begon te roken er toch maar iets van te vinden.
Arthur Adams komt uit Tennessee, is in 1943 geboren en al sinds halverwege de vijftiger jaren werkzaam in de muziek. Hij begeleidde o.m. Chuck Berry en Lightnin' Hopkins en werkte als studiomuzikant voor Quincy Jones. Ook produceerde hij albums van Bonnie Raitt, speelde met Nina Simone en schreef voor Albert King
en B.B. King. Zijn album "Stomp On The Floor" uit 2011 kreeg een nominatie als beste album van het jaar.
En nu, in 2012, verschijnt de door Keb' Mo' geproduceerde single "Feet Back In The Door" / "Like Only She Can Do". De a-kant is een lekkere soulblues, gebouwd op een funky ritme en ondersteund door een blazerssectie. Adams heeft een lekker in het gehoor liggende soepele stem met net even die rauwheid, dat braampje, dat we zo graag horen. De b-kant "Like Only She Can Do" is een vlot soulachtig dansnummer, dat alle componenten bezit om een soulachtig dansnummer te zijn: een vlot ritme, achtergrondzang en een swing waarop het moeilijk is stil te blijven zitten.
 
In het begeleidende briefje staat niet vermeld dat deze single een voorbode is van een nieuw album, maar ik hoop van wel, want hier wil ik wel meer van horen.
 
 
Arthur Adams in Utrecht - 2000
(ergens in de zaal zit ik zelf)

Reacties

Frenk op 24-10-2012 13:05
Wat ik op het filmpje hoor klinkt inderdaad erg goed. Was dat een optreden tijdens zo'n bluesmarathon in Vredenburg? Wel leuk om daar weer een stuk van terug te zien.
 
Greetz
Frenk
Mar op 24-10-2012 17:18
Geweldig mooi die Biografieen...
Ik geniet ervan..
Dank u wel...

Groetjes Mar...
Han de Tekort op 25-10-2012 09:06
Goed om te zien dat alles weer werkt. Ik ben ook een paar keer bij de Blues Estafette geweest. Jammer dat dat niet meer wordt georganiseerd.
Overigens, ik was er in 2000 helaas niet bij.
 
Groet
Han
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl