barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Corey Lueck & the Smoke Wagon Blues Band – It Ain't Easy
Het is een feit dat de meeste blues uit de VS komt. Logisch, daar is het immers ontstaan. Maar ook over de grens, in Canada, bestaat een gezonde blueswereld. Corey Lueck & the Smoke Wagon Blues Band is daar een voorbeeld van. De band bestaat sinds 1997 en heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd in Ontario. Naast zanger/harmonicaman Corey Lueck bestaat de band uit gitarist Mike Stubbs, bassist Skot Silverthorn, keyboard- en B3-speler Scott Pritchard en drummer Gaven Robertson.

Met “It Ain't Easy” aanschouwt het derde album het daglicht. Van de vijftien songs zijn er dertien van de hand van Lueck en Stubbs, één is van Silverthorn en Pritchard en de laatste is een cover.
De muziek is het eenvoudigst te omschrijven als rauwe Chicago blues doorspekt met invloeden uit New Orleans en Mississippi. Hoe down-to-earth kun je het krijgen? Lueck en zijn mannen zijn uitstekende muzikanten. Het is niet nieuw wat zij brengen en het is zeker niet schokkend, maar de songs zitten goed in elkaar en met de inzet van wat gastmuzikanten op bv. saxofoon, toetsen en zang zit het wel goed.
 
Op de opener, het rockende “Devil Got My Woman” wisselt gitarist Stubbs met gastsaxofonist Gord Aeichele wat fijne licks uit. Met “Josephine” brengen we een bezoek aan de 'swamps' van Louisiana en in “Down Hearted Blues” doen we ook Texas nog even aan. De meeste teksten beschrijven de standaardthema's die we in alle soorten van muziek tegenkomen, maar zo af en toe zit hier ook nog wel iets bijzonders tussen. Luister daarvoor maar naar “Hen House Hopping”, een relaxte countryblues met zeer fraaie zang van Lueck en een slim verhaal erin.
 
BarnOwlBlues vindt:
Een heel fraai album. Zoals beschreven is het niet echt sensationeel en origineel, maar dat hoeft ook helemaal niet. Gewoon lekkere, soepele en eerlijke blues. Whisky erbij, en genieten maar.
 
 


Reacties

Frenk op 09-10-2012 11:52
Vind je het heel erg als ik zeg dat ik ze niet ken? Maar ze klinken in ieder geval erg goed.
 
Greetz
Frenk
Corey Lueck op 10-10-2012 09:06
Thanks so much Eric! Nice to hear from you, I will pass on the good word.
 Mike and I sure would love to come over next year.   

  

  

Cheers   

  

Corey Lueck   

Han de Tekort op 10-10-2012 12:08
Hey Eric,
 
Klinkt goed. Onbekend maakt onbemind. Zou mooi zijn als ze volgende jaar eens ons komen bezoeken.
 
Groeten
Han
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl