barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Gary Moore - Blues For Jimi (cd + dvd)
Gary Moore wist aan wie hij schatplichtig was en daar maakte hij ook geen geheim van. Dat liet hij merken tijdens concerten en op zijn albums. In 1995 verscheen al zijn Tribuut-cd voor Peter Green, genaamd “Blues For Greeny”. In oktober 2007 speelde Gary Moore met zijn vaste tourband bestaande uit bassist David Bronze en drummer Darrin Mooney een tribuutconcert voor Jimi Hendrix in het Hippodrome in Londen. Speciaal voor de gelegenheid waren ook de voormalige Hendrixbegeleiders Billy Cox en Mitch Mitchell ingevlogen. En gelukkig ook voor ons waren er camera’s en opnameapparatuur aanwezig, zodat ook wij, zij het vijf jaar later, van mogen meegenieten.
 
Moore speelt met zijn eigen band een lange set met bekende Hendrixklassiekers als “Purple Haze”, “Foxy Lady” en “The Wind Cries Mary” en Cox en Mitchell voegen zich bij hem om mee te doen met “Red House”, “Stone Free” en “Hey Joe”. Moore en zijn eigen band sluiten het concert af met een prachtige versie van “Voodoo Child (Slight Return)”. 
Ondanks het ontzag dat ik heb voor Moore en zijn kwaliteiten als gitarist vind ik hem vaak te perfect klinken. Je zou haast zeggen, dat hij te goed is, te perfectionistisch, ook tijdens live-concerten. Ook hier is dat naar mijn mening het geval. Bij anderen klinkt het net iets soulvoller en voor mij daardoor mooier.
 
Maar dat doet niets af aan het feit dat ik toch ook van deze cd heb genoten. Met “Blues For Jimi” levert de bijna twee jaar geleden overleden Moore postuum een prachtig tribuut aan een van zijn grootste invloeden.
 

Reacties

Frenk op 30-10-2012 09:46
Gary Moore is altijd goed. Perfectionistisch, misschien wel, maar toch nog steeds opwindend. Greetz Frenk
Han de Tekort op 31-10-2012 15:30
Moore was eigenlijk altijd goed. Wat een gitarist, ook dit is weer een schitterend stuk.
 
Groet
Han
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl