barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Southside Blues Revue – Down Home Blues
Na jarenlang als de min of meer vaste begeleidingsband van Magic Frankie te hebben gefungeerd heeft de Southside Blues Revue een jaartje geleden besloten dat zij wel weer eens iets anders wilde. Magic Frankie blies zijn oude Blues Disease nieuw leven in en de SSBR trok zanger Jay Bodean aan. Al een maand na hun eerste optreden trok de band de studio in om een aantal songs op te nemen en die als promotie-cd uit te brengen.
Dat Bodean eigenlijk van Feggelen heet, bekend is van de hardrockformatie Bodine en hoe de rest van de band is samengesteld heb ik al beschreven in mijn recensie van hun optreden in Rotterdam Hillegersberg in augustus. Dit is allemaal HIER na te lezen.


 
Ik ga snel over tot de cd zelf. De zeven songs zijn allemaal covers en zijn op 12 januari 2012 opgenomen in Studio Moskou in Utrecht.Begonnen wordt met de rustige shuffle “Down Home Blues”. Zanger Jay Bodean is een unicum in de Nederlandse blues- en rockwereld. Wat een stem heeft die man, die is haast on-Nederlands te noemen. De band is hecht en vooral pianist Pim Spetter is met zijn klaterende spel prominent aanwezig. Het tweede nummer is de prachtige bluesballade “Only Gettin' Second Best”, dat wordt gedragen door het orgel van Pim en verlucht met de gitaarlicks van Armando Jansen, die er ook nog twee prachtige solo's uitperst. Nu hij de ruimte krijgt na het vertrek van Magic Frankie laat hij horen dat hij een gitarist is om rekening mee te houden. En ik blijf onder de indruk van de zang van Bodean; hier haalt hij het echt uit zijn tenen.
“Before You Accuse Me” is een lekker stampende rocker waar piano, gitaar en zang zich op de hechte basis van drummer Ruud Spetter en bassist Mark Harmsma uitleven. Niet minder rockend is de Earl King cover “Come On (Let The Good Times Roll)”, waar ik niet anders dan in lovende woorden kan schrijven over Jay's rauwe en opwindende zang. Ook de bijdragen van Armando en Pim dragen bij aan het feit dat ik niet kan blijven stil zitten. Tijd voor pauze is er niet, de boogie “Rock This House” volgt in onverminderd tempo. Deze met vooral een hoofdrol voor Pim op piano. Op de Fats Domino-klassieker “Blue Monday” laat Pim horen dat hij de New Orleans-stijl ook in zijn vingers heeft. Afgesloten wordt de cd met het vlotte “Sugar Sweet” met vingervlug gitaarwerk en heerlijke pianogeluid, terwijl Bodean nog maar even laat horen wat hij in huis heeft.

Conclusie:
Gezien het feit dat dit 'slechts' een promo-cd is en dat deze songs allemaal 'live', d.w.z. Zonder poespas en gesleutel, zijn opgenomen kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat het een prima staaltje werk is dat de heren hebben afgeleverd. Dat de band een steeds hechtere eenheid vormt heb ik al vaker geschreven, daar hoef ik niet verder over uit te wijden. Ik zou zeggen, hou de website www.bluesrevue.nl in de gaten, geniet van de muziek en schaf daar zelf het schijfje aan.
 
 
Before You Accuse Me


Reacties

Frenk op 11-10-2012 11:31
Nou, na zoveel lovende woorden rest mij niets anders dan ze idd in de gaten te houden en tijdens zo'n optreden de cd te kopen. Bedankt voor de tip.
 
Greetz
Frenk
Han de Tekort op 12-10-2012 17:00
Een leuke band. Ik heb ze wel eens zien optreden met magic Frankie, dat was in Aprldoorn.
 
Groet Han
Mark Harmsma op 17-10-2012 10:31
Te gek Eric ik heb 'm op onze Facebook gezet en zal m ook op de website zetten.
24 nov Bleiswijk!
Mark
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl