barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Bopcats – 25 Years Of Rock 'n Roll
Eind zeventiger en begin tachtiger jaren ontstond plotseling een rockabilly-revival, waar een band als the Stray-Cats wel de bekendste was. Ook The Bopcats was onderdeel van deze revival. Maar na het uitbrengen van 2 vinyl-lp's verdween de band in het barcircuit in en rond Richmond, Virginia. Ondanks talloze wisselingen heeft de band altijd bestaan en is zanger/gitarist Lindy Fralin de spil gebleven. Op het ogenblik bestaat de band naast Fralin uit drummer/zanger Paul Hammond en bassist/zanger Steve Hudgins.

Naast de twee genoemde lp's is de rest van de opnamen beperkt gebleven tot wat promotietapes en in eigen beheer gemaakte uitgaven. De titel van de nu uitgebrachte cd “25 Years Of Rock 'n Roll” dekt precies de lading. Het is een bloemlezing uit het opgenomen materiaal en bestaat uit zeventien nummers die op lp zijn verschenen of als promotiemateriaal zijn opgenomen.
 
Het materiaal van de band is veelzijdig, maar duidelijk rock 'n roll te noemen, hoewel men is niet bang om ook een uitstapje naar de blues of country te maken. Tien van de zeventien nummers zijn door Lindy of zijn broer Gary Fralin, die ooit deel uitmaakte van de band en keyboards speelde, geschreven. De andere zeven songs zijn covers van o.m. Dave Bartholomew, de Rolling Stones en Johnny Cash.
De veelzijdigheid blijkt meteen in de eerste drie nummers. De aftrap wordt genomen door het rockende “Don't Want To Be Alone”, dat wordt gevolgd door het countryachtige “Dark Train” en “Who Drank My Beer”, dat weer heel behoorlijk naar de Chicagoblues neigt. Andere nummers die op mij indruk hebben gemaakt zijn het rockende “That's Right”, de bluesy Stones-cover “Ventilator Blues” en de ouderwetse rock 'n roll van “Crazy Li'l Baby”.
 
BarnOwlBlues vindt:
Gewoon een lekkere rock 'n roll-cd van een uitstekende band. De muzikanten hebben hoorbaar plezier in de muziek. Het is niet virtuoos en briljant te noemen, maar gewoon lekker en eerlijk. Uitstekend geschikt om een prima avond te hebben.
 
 Reacties

barnowlblues op 05-10-2012 07:16
-fout opgetreden-
verholpen
Frenk op 05-10-2012 12:55
Rock 'n roll, waarom ook niet. Het klinkt in ieder geval gewoon lekker.
 
Greetz
Frenk
Frank Roszak op 06-10-2012 08:39
Hi Eric Thank you.. Where is the individual page for this review so I can post it..

Regards
Frank Roszak
Frank Roszak op 06-10-2012 15:23
Thanks Eric thats what I needed..

Regards
Frank Roszak
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl