barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Twelve Bar Blues Band - Life Is Hard
"De blues is dood" en "blanken kunnen geen blues spelen" hoor je sommige puristen nog wel eens roepen. Wie geneigd is dat te geloven moet maar eens naar de laatste cd van de Twelve Bar Blues Band luisteren. Het is inmiddels alweer het vierde album van deze Amsterdamse formatie en er zit nog steeds een stijgende lijn in hun werk. ik ga jullie niet vermoeien met de namen van de bandleden, kijk hiervoor maar op de website www.twelvebarbluesband.nl, maar ik wil nog wel even kwijt dat zij tot beste bluesband 2010 zijn uitgeroepen en gitarist Kees Dusink tot beste Nederlandse bluesgitarist 2011. En dan heb je toch wat in huis.

We beluisteren gewoon de cd en laten de muziek voor zichzelf spreken. Zes van de tien nummers zijn zelfgeschreven en met het eerste ervan, et uptempo "Bluesman", wordt meteen het visitekaartje afgegeven. In "Why Are People Like That" is de hoofdrol weggelegd voor de harmonica van Jan Scherpenzeel. Het nummer valt bovendien op door de verrassende tempowisselingen. "Don't Ask Me Why" is een lekkere vette, maar aparte blues. In "Life Is Hard" laat Kees Dusink horen dat hij vorig jaar niets voor niets de prijs voor beste bluesgitarist heeft gewonnen; een fantastisch mooi nummer, dat wordt gevolgd door het net zo prachtige "Sometimes You Win, Sometimes You Lose".
In "Living In Your Own Cell" hoor ik een groove a la Muddy Waters. Dan volgt het akoestische intro door Jan en Kees van de aloude Robert Johnson-klassieker "Me And The Devil Blues", dat, ook als de rest van de band invalt, mooi ingetogen blijft. Dan volgt "Old Love", een mooie cover van de mooie Clapton/Cray-song. En als laatste songs volgen nog het uptempo "Turns The Lights Down Low" en het funky "You've Got To Move", dat de pan uit swingt.
 
BarnOwlBlues vindt: Dat de Twelve Bar Blues Band een uitstekende band is hoeven ze niet meer te bewijzen. En toch doen ze het. Een prima album. 
 

Reacties

Frenk op 26-10-2012 15:15
De clip smaakt in ieder geval naar meer. Op het verlanglijstje dan maar weer.
 
Greetz
Frenk
Han de Tekort op 27-10-2012 00:14
Toppers zijn het, dat kan ik bevestigen.
 
Groeten
Han
Kees Dusink op 29-10-2012 10:31
Hallo Eric,
 
Dank je wel voor de mooie recensie. Ik zal hem ook op de site zetten.
vriendelijke groet
 
Kees /12BBB
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl