barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Contact

BarnOwlBlues is de Nederlandstalige website, gespecialiseerd in blues. U kunt hier biografieën, cd-recensies en concertverslagen, alsmede artikelen over de geschiedenis van de blues lezen. 

Mijn interesse in blues is ontstaan toen ik op de Havo in Schiedam door schoolvriendjes in contact kwam met de muziek, die toen populair was. Het was 1971 en uit het totaalaanbod uit de Top 40 beviel mij de muziek van Led Zeppelin, de Rolling Stones, Livin' Blues en dergelijke het meest. Ik begon toen met het kopen van poptijdschriften als de Muziekexpres en Popfoto. En daar las ik in dat mijn idolen die muziek niet allemaal zelf hadden verzonnen, maar dit weer hadden geleerd van Amerikaanse bluesartiesten als Muddy Waters en Howlin' Wolf. Ook in die mensen en hun muziek ging ik mij verdiepen. Met als resultaat een steeds verder uitdijende platen- en boekenkast.

Mijn eerste artikelen zijn in 1996 verschenen in het Engelse tijdschrift Blueprint. Dat contact kwam tot stand door bemiddeling van de voormalige Fleetwood Mac- en Savoy Brown-bassist Bob Brunning, waarmee ik toen correspondeerde. Tot het blad ter ziele ging verschenen in het blad enkele door mij geschreven biografieën over vooroorlogse artiesten als Blind Lemon Jefferson en Bukka White. Door de opkomst van internet is het nu voor iedereen mogelijk een weblog of website te maken en een eerste poging daartoe deed ik in 2008 met mijn weblog boosboss.punt.nl. Hierop publiceerde ik biografieën, verhalen en concertverslagen. Dit weblog werd na enige tijd opgeheven.

Sinds 2010 publiceer ik artikelen op het nieuwe weblog BarnIOwlBlues. Hierop zet ik biografieën, schrijf over de geschiedenis van de blues en publiceer ik interviews en cd- en concertrecensies. Daarnaast schrijf ik voor Bluesmagazine.nl en Maxazine.nl.

Voor recensies en vragen of opmerkingen kan contact met mij worden opgenomen via mijn e-mailadres barnowl.eric@gmail.com of via Facebook.

 

Eric Campfens, Schiedam 

E-mail : barnowl.eric@gmail.com 

      

Reacties

Gerrit Kuik op 27-05-2015 12:49

Geweldige site. Ik kijk mijn ogen uit.

Cathy Lemons op 07-08-2015 22:30

Woops! I meant do you know who to contact for a festival in The Netherlands-not Gernamy.  At first we thought this article was in German. Pardon us for that.

Thanks so much for any help you can give!

Cathy Lemons

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl