barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jo Harman - Worthy Of Love (EP)

Met Jo Harman wordt het zoveelste gigantische talent op de wereld losgelaten. Iedere keer als je denkt dat de voorraad toch eens uitgeput moet zijn duiken er al weer een paar op. En Jo is daar zeker niet de minste van.

Jo is een jonge in Londen geboren en in Devon opgegroeide vrouw. Na een klassieke muziekopleiding schakelde zij over op de blues- en singer/songwriter-stijl. Inmiddels zijn een live-dvd "Live At All Saints" en een cd "Live At Hideaway" verschenen en op het ogenblik ligt de EP "Worthy Of Love" voor me.

De EP bestaat uit vijf songs en het zijn stuk voor stuk prachtige nummers. Ik noem bijvoorbeeld het schitterende "Cold Heart", dat rustig en met alleen pianobegeleiding begint en in een hartverscheurende climax eindigt. Jo's lenige stem maakt het haar mogelijk de soepele stembuigingen te doen, die de song een extra dimensie brengen. Door zich in de lage stemregisters te begeven krijgt "Sideways" een behoorlijk naargeestige sfeer mee. "Sweet Man Moses" begint net zo ingetogen als de eerstgenoemde song. Bijgestaan door een prima band, die nog extra door een blazerssectie wordt vergezeld, werkt Jo zich met haar geweldige stem naar een prachtig hoogtepunt. In de titelsong "Worthy Of Love" wordt zij slechts begeleid door (slide)gitaar. De eenvoud geeft de zang daardoor extra lading.

Conclusie: Jo Harman is een groots talent. Dat blijkt nu al bij het begin van haar carrière. Hier gaan we nog veel van horen.

Meer informatie op www.joharman.com

Tip: zondag 18 november treedt Jo op in de Oosterpoort te Groningen als voorprogramma van Don McLean.

Reacties

Clare Free op 16-11-2012 22:40

Dear Eric

That's really great, thank you. I have more great music to send to you soon.
All the best
Clare
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl