barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
John F. Klaver Band - Wheels In Motion

Met "Wheels In Motion" brengt John F. Klaver alweer zijn derde album op de markt. De zanger/gitarist wordt hierop bijgestaan door zijn vaste begeleidingsband bestaande uit Iris Sigtermans (bas), Eric Dillisse (drums) en Bob Fridzema (Hammond B3) en worden zij ter zijde gestaan door harmonicaman Big Pete, Rob Mostert (Hammond B3) en Evan Jenkins (drums).

En net als bij zijn vorige twee cd's staat ook deze weer vol met zeer puike en stevige blues. Stevig, maar niet van het rampetampwerk. Het is behoorlijk melodieus en gevarieerd. De luisteraar blijft van de eerste Hammond B3-tonen van opener "Wheels In Motion" tot en met het abrupte einde van "Give It Up" geboeid. Heel fraai zijn "Devil Woman", dat aan Robben Ford doet denken, de meeslepend gezongen ballad "Peace Of Mind" en de slowblues  "Moment For Two". Zeer opwindend zijn het harmonicaspel van Big Pete van der Pluym in "Dust", Johns gitaarsolo in het funky "Dynamite" en de vlotte instrumental "I Told Ya". Ik heb er hier maar een paar uitgepikt, maar alle twaalf songs zijn wat mij betreft juweeltjes te noemen.

Conclusie: Ook met zijn derde album bewijst John F. Klaver tot het beste te horen wat de blues in Nederland te bieden heeft.

Reacties

John F. Klaver op 27-11-2012 11:07

Hallo Eric,

Dank je wel! Mooi! Ik had het al gezien op Bluesmagazine.

Vriendelijke groet,

John

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl