barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Lightnin' Guy - Blood For Kali

Het stond al een tijdje in de planning: een akoestisch album van Lightnin' Guy. Iets waar toch m et enige spanning naar werd uitgekeken. Immers, we kennen Lightnin' Guy eigenlijk van dampende  stampende rauwe blues. Maar, waarom ook niet. Een akoestisch album is vaak de laatste proeve van bekwaamheid voor een muzikant. Hier vallen fouten niet meer te  verbergen in een brij van volume. Ik neem aan dat "Blood For Kali" iets te maken heeft met de Hindoegodin Kali, die haar man naar het leven stond. Zo goed ben in niet thuis in de Indiase mythologie, dus daar wil ik over verder maar niemand mee vervelen.

De in het normaal leven als Guy Verlinde genaamde Belgisch muzikant heeft een zeer ingetogen album uitgebracht met akoestische blues, maar waar ook invloeden van folk en gewone pop hoorbaar zijn. Er staan veertien nummers op en Guy wordt begeleid door uitstekende muzikanten.

De aftrap wordt genomen met de titelsong, die vooral uitblinkt door prachtige achtergrondzang, gevolgd door "99%" met een prachtige cello en wederom de prachtige stem van Ibernice MacBean op de achtergrond. Andere songs die indruk op mij hebben gemaakt zijn het instrumentale "Enracine Dans La Vente" met een indrukwekkende slidegitaar, Sam Cooke's klassieker "Lovestrong Revisited", dat in dit arrangement doet denken aan de gitaarduo's Leroy Carr/Scrapper Blackwell of Tampa Red/Thomas Dorsey, en het uitermate treurige "Against The Grain".

Conclusie: Echt nodig was het niet, maar door dit album heeft Lightnin' Guy bewezen een uitstekende muzikant te zijn. "Blood For Kali" is een prima aanvulling op het 's mans  oeuvre

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl